Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Muzeja Dvor Trakošćan

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ br. 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 i 127/19), članka  26. Zakona o muzejima („Narodne novine“ br. 61/18, 98/19 i 114/22) te članka 42., 43., 44. i 45. Statuta Muzeja Dvor Trakošćan, Upravno vijeće Muzeja Dvor Trakošćan raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ice
Muzeja Dvor Trakošćan
 
 
Za ravnatelja Muzeja Dvor Trakošćan može se, na temelju predloženoga četverogodišnjeg programa rada, imenovati osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:
 
  • ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij,
  • ima najmanje pet (5) godina rada u muzeju ili najmanje deset (10) godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju,
  • odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokumente:
  • životopis,
  • prijedlog četverogodišnjeg programa rada Muzeja Dvor Trakošćan,
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika diplome),
  • dokaz o državljanstvu (preslika domovnice ili osobne iskaznice),
  • dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ne stariji od 30 dana od dana objave ovog javnog natječaja),
  • uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 30 dana od dana objave ovog javnog natječaja).

Ako kandidat uz prijavu priloži dokumente u kojima osobu podaci nisu istovjetni, dužan je dostaviti i dokaz o njihovoj promjeni (preslika vjenčanog ili rodnog lista i sl.).
Ravnatelja imenuje i razrješuje ministrica kulture i medija. Ravnatelj se imenuje na mandat od četiri godine i može biti ponovno imenovan.
 
Prijave s potpunim dokazima o ispunjavanju uvjeta javnog natječaja dostavljaju se u zatvorenoj omotnici, putem pošte ili osobno, na adresu:
          Dvor Trakošćan
          Trakošćan 4
          42250 Lepoglava
          s naznakom „JAVNI NATJEČAJ ZA IMENOVANJE RAVNATELJA/ICE“

najkasnije u roku od trideset (30) dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama.
 
Urednom i potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i sve tražene priloge u javnom natječaju. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
 
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od četrdeset i pet (45) dana od isteka roka za podnošenje prijava.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ 121/17, 98/19 i 84/21), dokazuje to potrebnim dokumentima. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju objavljeni su na stranici Ministarstva branitelja Republike Hrvatske na poveznici: 
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje//
Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf
.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) u prijavi na natječaj dužan/a je pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19) uz prijavu na natječaj dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.
 
Osobni podaci kandidata dostupni iz prijave, kao i osobni podaci dostupni iz gore navedenih priloga uz prijavu na javni natječaj, prikupljaju se i obrađuju isključivo za potrebe provedbe javnog natječaja te sukladno važećim propisima (Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, NN 42/18).
 
Prijavom na javni natječaj kandidat daje privolu na prikupljanje i obradu osobnih podataka od strane Muzeja u svrhu odabira kandidata za imenovanje na mjesto ravnatelja, kao i da se ime i prezime odabranog kandidata objavi na internetskim stranicama Muzeja.
 
Na javni natječaj se, pod jednakom uvjetima, imaju pravo javiti osobe oba spola. Pojmovi koji se koriste u ovom javnom natječaju, a koji imaju rodni značaj, obuhvaćaju na jednak način i muški i ženski rod.
                                                                                                                                                                                          
Upravno vijeće
Dvora Trakošćan
Objava, 30.11.2022.