Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Državnog arhiva u Splitu

Na temelju članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“, broj 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 i 127/19), članka 41. Zakona o arhivskom gradivu i arhivima („Narodne novine“, broj 61/18 i 98/19) te članaka 18. i 19. Statuta Državnog arhiva u Splitu, Upravno vijeće Državnog arhiva u Splitu,  na temelju Odluke donesene na sjednici održanoj 30. rujna 2022. raspisuje 
 
JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Državnog arhiva u Splitu

 
Uvjeti:

- završen sveučilišni diplomski ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
- najmanje tri godine rada u arhivu ili najmanje pet godina rada u području kulture, znanosti i obrazovanja
- položen stručni ispit iz arhivske struke
- odlikovanje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima
Ravnateljem/ravnateljicom Državnog arhiva u Splitu može se imenovati i osoba koja nije položila stručni ispit iz arhivske struke ako se na temelju dosadašnjega rada može očekivati kako će s uspjehom voditi Državni arhiv u Splitu, uz obvezu polaganja stručnog ispita u roku od osamnaest mjeseci od dana imenovanja.

Ravnatelja/ravnateljicu Državnog arhiva u Splitu imenuje ministrica kulture i medija na četiri godine.


Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
Kandidatima prijavljenima na javni natječaj smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i potpunu prijavu te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog natječaja.

Potpunom prijavom smatra se prijava koja je vlastoručno potpisana i koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.

Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili ovjerenom presliku, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
  • životopis,
  • diplomu (ovjerena preslika),
  • prijedlog programa rada Državnog arhiva u Splitu,
  • uvjerenje o državljanstvu (ovjerena preslika ili e-zapis iz knjige državljana),
  • dokaz o radnom iskustvu u arhivskoj struci ili radu u području kulture, znanosti i obrazovanja (potvrde ili ovjerene preslike ugovora o radu i elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije, ne stariji od 30 dana),
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu (ovjerena preslika), ako je osoba položila stručni ispit,
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (izvornik, ne starije od šest mjeseci) ili uvjerenje iz sustava e-građani s QR kodom (ne starije od šest mjeseci).
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju, sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19 i 84/21), uz prijavu na natječaj dužni su priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, i sve potrebne dokaze iz članka 103. citiranog Zakona (popis dostupan na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja):
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
 
Prijave na javni natječaj, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, podnose se u zatvorenoj omotnici u roku od 15 dana od dana objave u Narodnim novinama, na adresu:
Državni arhiv u Splitu, Ulica glagoljaša 18, 21 000 Split, s naznakom: „Za javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Državnog arhiva u Splitu - ne otvarati“.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati daju privolu Državnom arhivu u Splitu, kao voditelju obrade osobnih podataka, smije obrađivati njihove osobne podatke isključivo u svrhu provedbe natječajnog postupka, u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati.

O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni u zakonom propisanom roku.
 
UPRAVNO VIJEĆE DRŽAVNOG ARHIVA U SPLITU
Objava, 5.10.2022.