Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata

Na temelju čl. 37. Statuta Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata (dalje: Centar), Odluke o zapošljavanju arhivskog tehničara na određeno vrijeme (zamjena privremeno odsutnog zaposlenika), a u skladu s odredbama Odluke o zabrani zapošljavanja službenika i namještenika javnim službama (Narodne novine broj 35/22) Centar raspisuje
 
J A V N I   N A T J E Č A J
zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za radno mjesto - arhivski tehničar,
1 izvršitelj/ica, puno radno vrijeme
(zamjena privremeno odsutnog zaposlenika, roditeljski dopust do 16. veljače 2023.)
 
Uvjeti za rad:
  • SSS,
  • temeljna informatička osposobljenost i vještine,
  • poznavanje jednog stranog jezika,
  • probni rad od 2 mjeseca.
 
Na javni natječaj mogu se prijaviti osobe obaju spolova.
 
Kandidatima prijavljenim na javni natječaj smatrat će se samo osoba koja podnese pravovremenu i urednu prijavu te ispunjava formalne uvjete iz natječaja. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati. O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 
Pisanoj prijavi na javni natječaj potrebno je priložiti dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
- životopis,
- dokaz stečenoj stručnoj spremi,
- osobnu iskaznicu ili uvjerenje o državljanstvu,
- elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (ne    stariji od 30 dana),
- dokaz o znanju/poznavanju jednog stranog jezika (svjedodžba srednje škole, potvrda škole stranih    jezika i sl.)
- uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6   mjeseci).
 
Kandidati  koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnim propisima dužan je, u prijavi na javni natječaj, pozvati se na to pravo, priložiti propisane dokaze o tom statusu te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19, 84/21) uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%
20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf

 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN br. 84/21) uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze iz članka 49. navedenog zakona, dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) u prijavi na natječaj dužni su pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), uz prijavu na javni natječaj, dužni su osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo takvo pravo.
 
Odabrani kandidat/kinja dužan/na je nakon konačnog odabira, a prije početka rada, pružiti na uvid i provjeru izvornike dokumenata koji će mu nakon toga biti vraćeni.
 
Poželjno je da kandidat/kinja ima iskustva na poslovima rada sa programima Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe Reader Pro, MS Word i MS Excel, obrade, sređivanja i digitalizacije VHS kazeta, negativa i pozitiva filmova te ostalog nekonvencionalnog i konvencionalnog arhivskog i dokumentarnog gradiva.
 
Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama poštom na adresu: Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, Marulićev trg 21, 10000 Zagreb, s naznakom: »Ponuda na javni natječaj za radno mjesto – arhivski tehničar – ne otvaraj«.
 
Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz javnog natječaja i čije su prijave uredne i pravovremene, pristupit će prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti putem praktičnog testiranja i usmenog intervjua.
 
Ako kandidat/kinja ne pristupi prethodnoj provjeri znanja (praktično testiranje, usmeni intervju), smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.
 
Prijavom na javni natječaj, kandidati daju privolu Centru da kao voditelj obrade osobnih podataka smije obrađivati njihove podatke isključivo u svrhu provedbe natječajnog postupka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
 
RAVNATELJ
Prof., dr. sc. Ante Nazor
Objava, 21.9.2022.