Javni natječaj za prijem zaposlenika - Državni arhiv u Karlovcu

Na temelju izdane suglasnosti Ministarstva kulture Republike Hrvatske KLASA: 112-01/21-01/0913, URBROJ: 532-02-01/1-21-02 od  17. 12. 2021. godine, članka 10. Statuta Državnoga arhiva u Karlovcu, članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (»Narodne novine«, br. 128/17, 47/18, 2/19, 123/19, 66/20), a sukladno odredbama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Državnog arhiva u Karlovcu, ravnateljica Državnog arhiva u Karlovcu raspisuje

 
JAVNI NATJEČAJ
 
 
za prijem zaposlenika na radno mjesto:
  • Računovodstveni referent – financijski knjigovođa – 1 izvršitelj/ica s punim radnim
vremenom, na određeno vrijeme do povratka privremeno nenazočne radnice (zamjena).
 
Uvjeti:
  • SSS ekonomskog usmjerenja,           
  • jedna godina radnog iskustva na poslovima materijalnog knjigovodstva i blagajničkim poslovima,
  • temeljna informatička osposobljenost i vještine,
  • znanje jednog svjetskog stranog jezika
  • probni rad dva mjeseca                     
 
Uz pisanu prijavu na javni natječaj, vlastoručno potpisanu, u kojoj je potrebno  navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, adresa elektroničke pošte), kandidati su dužni priložiti:
  • životopis, vlastoručno potpisan,
  • dokaz o stručnoj spremi (preslika svjedodžbe),
  • dokaz o poznavanju stranog jezika i informatičkoj osposobljenosti (preslike svjedodžbi, certifikata),
  • dokaz o državljanstvu (preslika domovnice),
  • preslika osobne iskaznice,
  • elektronički zapis odnosno potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 30 dana),
  • dokaz o radnom iskustvu (preslika ugovora o radu ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima ili druga odgovarajuća potvrda ili ugovor iz kojih je vidljivo na kojim poslovima i u kojem razdoblju je kandidat radio),
  • uvjerenje nadležnog suda o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci)
 
Kratak opis poslova:
- vodi poslove materijalnog knjigovodstva, obavlja poslove u okviru financijsko-materijalne službe, vodi odgovarajuću evidenciju o imovini i njenom trošenju, izrađuje liste i obračun plaća, obavlja blagajničke poslove i poslove blagajničke evidencije, obavlja obračun bolovanja, obustavu kredita i slično, izdaje putne naloge, narudžbenice, obavlja obračun i isplatu putnih i drugih troškova i dnevnica, obavlja i druge poslove prema ukazanoj potrebi i nalogu ravnatelja/ravnateljice DAKA .
 
Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe obaju spolova.
 
Kandidati cjelokupnu dokumentaciju dostavljaju u preslici, dok će izabrani kandidat biti pozvan da je dostavi i u izvorniku ili ovjerenoj preslici. Dostavljena dokumentacija neće se vraćati.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti prilikom zapošljavanja prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na javni poziv pozvati se na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti ostvaruje prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidati koji se u prijavi na javni  poziv pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu sa člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17, 98/19, 84/21),  uz prijavu na javni poziv osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta dužni su priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
 
Za kandidate koji ispunjavaju uvjete javnog natječaja Državni arhiv u Karlovcu pridržava pravo provesti testiranje/usmeni razgovor u svrhu provjere znanja, vještina i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prima. Ako kandidat ne pristupi navedenoj provjeri, smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj.
 
Osobni podaci koji se prikupljaju na temelju ovog natječaja, obrađuju se isključivo u svrhu ocjene prijave kandidata, sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka..
 
Pisane prijave se dostavljaju u roku od 8 dana od objave javnog natječaja u „Narodnim novinama“, zajedno s dokazima o ispunjavanju uvjeta javnog natječaja na adresu:
Državni arhiv u Karlovcu, Ljudevita Šestića 5, 47000 Karlovac, s naznakom: "Javni natječaj za radno mjesto Računovodstveni referent – financijski knjigovođa ".
 
Nepotpune i nepravodobno podnijete prijave neće se razmatrati. Potpunom prijavom smatra se vlastoručno potpisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravodobne prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj.
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 

Državni arhiv u Karlovcu
 


Objava, 16.3.2022.