Subota, 12.01.2013. - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisustvovat će otvorenju manifestacije Europske prijestolnice kulture

Ministrica kulture RH dr. sc. Andrea Zlatar Violić prisustvovat će u Marseilleu, 12. siječnja 2013. godine svečanom obilježavanju početka niza kulturnih i umjetničkih događaja koji će se narednih godinu dana zbivati u toj europskoj prijestolnice kulture. Svečana ceremonija svojevrsnog otvorenja na kojoj će govoriti Jean-Claude Gaudin, gradonačelnik Marseilla; Jacques Pfister, predsjednik Organizacijskog odbora MP 2013, predsjednik Francuske Republike François Hollande i predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso, održat će se u Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée (MuCEM).

Nizom koncerata, izložbi, performancea, promocija, kao i ovog vikenda u Marseillea, za sedam dana će i slovačke Košice obilježiti početak manifestacije Europske prijestolnice kulture koja se održava već više od 25 godina. Europska prijestolnica kulture jedna je od najistaknutijih kulturnih događaja u Europi koji gradovima koji nose tu titulu pruža priliku za poticanje kulturnih događanja, ali i dugoročni gospodarski i socijalni razvoj.
  
Marseille-Provence 2013