Četvrtak, 11.04.2013. - Konferencija za medije povodom nastupa hrvatskih nakladnika, pisaca i spisateljica na Sajmu knjiga u Londonu

Dana 11. travnja 2013. godine u 12 sati u Velikoj dvorani Ministarstva kulture održat će se konferencija za medije povodom nastupa hrvatskih nakladnika, pisaca i spisateljica na Sajmu knjiga u Londonu od 15. do 17. travnja 2013. godine. 

Kao dio šireg projekta Welcome Croatia, festivala kojim se Hrvatska u Velikoj Britaniji predstavlja kao nova članica Europske unije, nastup na londonskom sajmu knjiga objedinjen je pod nazivom „Croatian Literature in Focus“, a temelji se na predstavljanju suvremene hrvatske književnosti. Organizatori nastupa su Ministarstvo kulture RH, nakladnička kuća Istros Books iz Londona te Hrvatsko društvo pisaca uz podršku British Croatian Society i Veleposlanstva RH u Velikoj Britaniji.
Na konferenciji za medije govorit će zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, predsjednik Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković te književnik i urednik Roman Simić Bodrožić.