07.05.2013. - Konferencija Kreativna Europa i Europske prijestolnice kulture

U utorak, 7. svibnja 2013. godine od 10 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu održat će se konferencija Kreativna Europa i Europske prijestolnice kulture. Cilj konferencije koju organizira Ministarstvo kulture u suradnji s Europskom komisijom je upoznati kulturnu javnost s novim programom Europske unije za kulturni, kreativni i audiovizualni sektor pod nazivom Kreativna Europa koji će od 1. siječnja 2014. godine naslijediti trenutni program Kultura 2007. – 2013.

Uz predstavljanje novog programa, sudionici konferencije će biti upoznati i s Europskom prijestolnicom kulture gdje se i Republici Hrvatskoj pruža prilika da 2020. godine jedan njen grad ponese titulu Europske prijestolnice kulture za što su potrebne iznimno velike pripreme i koordinacija svih sektora prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj, a onda i na nacionalnoj razini.
Na konferenciji kojoj će, prema dosad prikupljenim prijavama, prisustvovati više od 140 sudionika, predstavnici Europske komisije pružiti informacije o novom programu i njegovom novom cilju – razvoju publike (Audience Development) te informacije o pravilima, uvjetima i načinima prijave za titulu Europske prijestolnice kulture.
Uz predstavnike Europske komisije, svojim će iskustvom raspravi doprinijeti djelatnici hrvatskih kulturnih institucija koji već aktivno sudjeluju u različitim europskim programima, predstavnici europskih gradova koji će podijeliti svoje iskustvo s Europskom prijestolnicom kulture kao i predstavnici hrvatskih gradova zainteresirani za projekt.

> Program