04.06.2013. - Poziv na svečanu dodjelu EUNIC stipendija

U utorak, 4. lipnja 2013. godine u 11 sati u Velikoj dvorani Ministarstva kulture, zamjenica ravnatelja Francuskog instituta Ina Pouant uručit će EUNIC stipendije – Vanji Žanko, Ivani Katić i Gaellai Gottwald.  

EUNIC je mreža međunarodnih kulturnih instituta zemalja članica Europske unije. Osnovana je 2006. godine, trenutno ima 29 članova iz 25 zemalja, a djeluje u više od 150 zemalja s više od 2 tisuće podružnica. Njihov rad usmjeren je na područje umjetnosti, jezika, mladih, obrazovanja, znanosti, interkulturnog dijalog i razvoj sektora.
Lokalni EUNIC klaster u Zagrebu čini sedam ustanova - Austrijski kulturni forum, British Council, Goethe Institut, Institut Francais, Talijanski institut za kulturu, Aula Cervantes i Instituto Camoes, a koji od prošle godine, u suradnji s Ministarstvom kulture, dodjeljuje stipendije za povezivanje menadžera u kulturi s relevantnim kulturnim institucijama u EU te kreiranje kontinuiranog produktivnog odnosa između institucija u kojoj odabrani/a stipendist/ica radi i institucije u kojoj gostuje.
Vanja Žanko, kustosica iz Laube (Zagreb) tako će provesti dva tjedna u Camera Austria u Grazu. Ivana Katic, koordinatorica programa u udruzi Drugo More (Rijeka) dobitnica je jednomjesečne stipendije za Kabosh theatre company u Belfastu, a Gaella Gottwald, direktorica HDLU-a stipendije za Roundhouse u Londonu u trajanju od dva tjedna.
Svečanoj dodjeli EUNIC stipendija prisustvovat će i James Hampson izBritish Council-a, Soraia Lourenço iz Instituta Camões i Georg Christian Lack, direktor Austrijskog Foruma.