20.09.2013. - Promocija knjige Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo Zdravka Živkovića

U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5) 20. rujna 2013. godine u 12 sati održat će se predstavljanje knjige Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo arhitekta Zdravka Živkovića. Knjigu će predstaviti Sanja Šaban, pomoćnica ministrice kulture RH, dr. sc. Aleksandra Muraj, znanstvena savjetnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku, i arhitekt Davor Salopek.      


Tradicijsko graditeljstvo vrlo je važan dio naše sveukupne kulturne baštine. Iako je najbrojnije i najrasprostranjenije, tek se u posljednje vrijeme počinje intenzivnije gospodarski vrednovati i uključivati u programe obnove i prenamjene za suvremene životne potrebe.      
     
Diplomirani inženjer arhitekture Zdravko Živković već tri desetljeća djeluje u ustanovama za zaštitu spomeničke baštine u kojima se posvetio istraživanju i revitalizaciji tradicijske arhitekture. U radu na knjizi Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo surađivao je ne samo s kolegama arhitektima, već se služio i historiografskim, etnološkim i arheološkim saznanjima obogativši na taj način svoja arhitektonska saznanja.

Zdravko Živković je rođen 1948. godine u Radoniću, a na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1973. godine. Bavi se zaštitom kulturne baštine i istraživanjem tradicijskog graditeljstva o čemu je objavio više knjiga te desetke stručnih radova i članaka u časopisima i novinama.

           
>>> Pozivnica