25. svibnja 2018. – Otvorenje Hrvatskog paviljona na 16. Venecijanskom bijenalu, međunarodnoj izložbi arhitekture

Pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo prisustvovat će svečanom otvorenju Hrvatskog paviljona na 16. Venecijanskom bijenalu, međunarodnoj izložbi arhitekture u petak, 25. svibnja 2018. godine u 13.30 sati u Veneciji. 


Oblak Pergola / Arhitektura gostoljubivosti  u hrvatskom paviljonu kustoska je koncepcija Brune Juričića, zamišljena kao suradnički site-specific ambijent, instalacija koja prelazi granice arhitekture, umjetnosti, robotike i modela kompjutorskog programiranja. Izložba je osmišljena kroz interakciju triju intervencija: Crtež oblaka (Cloud drawing) Alise Andrašek i Bruna Juričića, Umiriti oči (To Still the Eye) Vlatke Horvat i Efemeran vrt (Ephemeral garden) Maje Kuzmanović.

Oblak Pergola / Arhitektura gostoljubivosti
Autori:  Alisa Andrašek, Vlatka Horvat, Bruno  Juričić, Maja Kuzmanović
Kustos: Bruno Juričić
Kustoska savjetnica:  Branka Benčić
Organizacija izložbe povjerena je Modernoj galeriji u Zagrebu.
Partneri i sponzori: Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Pula, Intra Lighting

Izložba će biti postavljena u Hrvatskom paviljonu koji je smješten u atraktivnoj lokaciji u Arsenalu i prostire se na 70 četvornih metara, a moći će se pogledati za trajanja ovogodišnjeg bijenala, od 26. svibnja do 25. studenoga.

>>> 2.5.2018. - Predstavljen projekt kojim će se Hrvatska predstaviti na međunarodnoj izložbi arhitekture, 16. Venecijanskom bijenalu


>>> Biografije autora