3. - 4. travnja 2018. - U Sarajevu se 3. i 4. travnja održava 4. ministarska konferencija pod nazivom „Savjet ministara kulture jugoistočne Europe (CoMoCoSEE): jačanje kulture za održivi razvoj“

 
   Glavni cilj četvrte ministarske konferencije je potvrđivanje namjere daljnje suradnje u području kulture,s naglaskom na provedbuOhridske regionalne strategije za kulturnu suradnju u jugoistočnoj Europi, koju je Savjet ministara kulture jugoistočne Europe usvojio 2014. godine.
  
   Tijekom konferencije ministri kulture i visoku predstavnici ministarstava kulture zemalja članica Savjeta raspravljat će o daljnjem jačanju suradnje na svim razinama, a osobito između kulturnog sektora i drugih djelatnosti značajnih za promicanje uloge kulture u razvoju društva. S obzirom na to da se 2018. godine obilježava Europska godina kulturne baštine ministri kulture razgovarat će i o zaštiti kulture i kulturne baštine kao jednom od strateških osnova daljnjeg razvoja, ne samo kulturnog već i turističkog i gospodarskog, te daljnjem razvoju integriranog pristupa prema održivom  upravljanju i vrednovanju  kulture.
  
   Sudionici konferencije bit će ministri kulture i visoki predstavnici Savjeta ministar kulture jugoistočne Europe (CoMoCoSEE) zemalja članica – Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska, Makedonija, predstavnici država promatrača (Austrija, Italija) te promatrači međunarodnih organizacija (UNESCO, Europska unija, Vijeće Europe).
  
   Na sastanku će ministri kulture i visoki predstavnici Vijeća ministara kulture jugoistočne Europe usvojiti Zajedničku izjavu o unapređenju kulture za održivi razvoj kojom će iskazati zajedničku namjeru jačanja kulturne suradnje o razmjene između zemalja članica Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe, kao i namjeru međusobne suradnje na kulturnim politikama u okviru europskih integracija i suradnji.