26. lipnja 2018. - Tematska rasprava u Europskom parlamentu „Cultural heritage in Europe: linking past and future“, Bruxelles


Rasprava se održava u sklopu Europske godine kulturne baštine 2018., a  teme o kojima će se raspravljati uključuju ulogu kulturne baštine i njezin doprinos europskom zajedništvu, očuvanje i promicanje kulturne baštine te inovacije i gospodarski potencijal kulturne baštine.

Tematska rasprava se održava u organizaciji Europskog parlamenta, a uz predsjednika Parlamenta Tajanija, sudjelovat će i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje u Europskom parlamentu Petra Kammerevert, povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, ministri kulture Njemačke, Bugarske, Grčke, Latvije i mnogi drugi sudionici.

Podsjetimo, Europski parlament i Vijeće donijeli su 17. svibnja 2017. godine Odluku (EU) 2017/864 o Europskoj godini kulturne baštine 2018. te se cijele godine u svim zemljama Europske unije odvijaju događanja koja promiču važnost kulturne baštine u suvremenom društvu.