30.11.2018. - Ovogodišnja otočka turneja Ruksak pun kulture završit će na otoku Zlarinu

Umjetničko-edukativni program Ministarstva kulture Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi u petak, 30. listopada 2018. godine posjetit će Područnu školu Zlarin Osnovne škole Meterize iz Šibenika.
  

Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstveni je umjetničko – edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske  u 2013. godini, kao dopunski program kurikulumu u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Program Ruksak (pun) kulture omogućuje dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture, a u hrvatskim ga školama i vrtićima provode stručnjaci (književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici). Namjera je programa da umjetnost i kultura budu jednako dostupni svoj djeci i mladima u Republici Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u prometno slabije povezanima područjima
 
Ove je godine pokrenut i Otočki Ruksak te je program gostovao na 15 hrvatskih otoka s 24 umjetnička programa, u 15 osnovnih škola, 4 dječja vrtića, 2 srednje škole i jednom centru za odgoj i obrazovanje. Ovogodišnju otočku turneju Ruksak će završiti na otoku Zlarinu.
Područnu školu na otoku Zlarinu pohađa sedam učenika prvog razreda, jedan učenik drugog i jedan učenik trećeg razreda. Ruksak (pun) kulture gostovat će s plesno-glazbenim programom Ja pa ti pa mi: Epizoda stranci u izvedbi umjetnika Umjetničke organizacije Multimedijalna koliba.