26. i 27. studenoga 2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će sjednici Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS)


Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će sjednici Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS) u Bruxellesu od 26. do 27. studenog 2018. godine. 


Za ovu sjednicu Vijeća ministara Predsjedništvo je predvidjelo četiri teme:  plan rada za  kulturu za razdoblje  2019.-2022.;  jačanje europskog sadržaja u digitalnom gospodarstvu;  suzbijanje širenja dezinformacija na internetu te izazov za medijski ekosustav. Predsjedništvo će izvijestiti ministre o tijeku rasprava vezano uz prijedlog teksta Uredbe o programu Kreativna Europa za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Zaključno Vijeću ministara rumunjska će delegacija najavit program predstojećeg predsjedništva.
 
Tijekom boravka u Bruxellesu ministrica će se susresti s ravnateljem Centra za likovnu umjetnost Bozar Paulom Dujardinom vezano uz pripreme hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije 2020. godine.