19. lipnja 2018. - Konferencija za medije povodom objave pilot projekta Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini

Povodom objave Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini, Ministarstvo kulture poziva vas na konferenciju za medije koja će se održati u utorak, 19. lipnja 2018. godine, u 12:00 sati u Ministarstvu kulture (Velika dvorana, 1. kat). 


Konferenciji za medije uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek prisustvovat će državni tajnik Krešimir Partl i načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.
 
Ministarstvo kulture objavljuje pilot projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini s ciljem jačanja kvalitete i vitalnosti polja suvremenog vizualnog stvaralaštva.  Potporama se želi istaknuti značenje procesa promišljanja usmjerenog na individualni kreativni razvoj, uspostaviti uvjete cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja umjetnika te osigurati umjetnicima vrijeme i prostor neophodne za istraživanje i stjecanje novih znanja unutar područja njihove umjetničke prakse.