19. srpnja 2018. - Kreativna večer s Ladom Žigo

Slika KREATIVNA EUROPA/slajdovi-01111.jpg
 
Nagrada Europske unije za književnost nagrada je za književni talent koja se dodjeljuje jednom godišnje novim i mladim europskim autorima te je jedna od posebnih akcija koje se provode unutar europskog programa Kreativna Europa. Dodjelu nagrade Europske unije za književnost organizira Europska komisija u suradnji s Europskom federacijom knjižara, Europskim vijećem pisaca i Federacijom europskih izdavača. Od 2009. godine, otkako se dodjeljuje nagrada, dodijeljena je trima hrvatskim piscima: Mili Pavićević (2009.), Ladi Žigo (2012.) i Luki Bekavcu (2015.). 

Lada Žigo istaknuta je književna kritičarka i spisateljica te dobitnica nagrade EUPL 2012. godine za roman „Rulet“. Osim „Ruleta“, napisala je romane „Ljudi i novinari“, „Babetine“ i „Iscjelitelj“.

Program Europske unije Kreativna Europa namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru te se dijeli na dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Sve koji se žele informirati o mogućnostima koje program nudi pozivamo da se jave u Desk Kreativne Europe u Ministarstvu kulture.