20. rujna 2018. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek susrest će se s ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom na marginama 4. ministarske konferenciji „Kina + 16“ u formatu ministara turizma

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sastat će se u četvrtak, 20. rujna 2018. godine, u Dubrovniku s ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom na marginama ministarske konferencije „Kina + 16“ u organizaciji Ministarstva turizma.

U pratnji ministrice kulture bit će pomoćnica ministrice  dr. sc. Iva Hraste Sočo i tajnica Kabineta Ana Perišić Mijić.
 
Ministri kulture susreli su se prošle godine na središnjem plenarnom susretu između ministra kulture Kine i ministarskih delegacija šesnaest zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) u sklopu Trećeg foruma o kulturnoj suradnji navedenih zemalja u Hangzhouu. Tom prilikom je na Forumu usvojena Deklaracija iz Hangzhoua o suradnji u području kulture između Kine i zemalja srednje i istočne Europe za godine 2018.-2019 i Program o dvogodišnjoj suradnji (2018.-2019.) između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.
 
Teme razgovora bit će nastavak bilateralne suradnje u području kulture između Hrvatske i Narodne Republike Kine te planiranje Godine kulture i turizma 2019.