Natječaj za zasnivanje radnog odnosa kustos/kustosica - Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split


Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split (MHAS), Stjepana Gunjače b.b, 21000 Split, na temelju članka 18. st. 1. toč. 13. Statuta (4/2014), članka 4. st. 1. i članka 131. st. 1. Pravilnika o radu (7/2015), te na temelju odluke Urbroj: 10-03/62/2019-1 od 1. ožujka 2019, uz suglasnost Ministarstva kulture Klasa: 112-01/18-01/1669 Urbroj: 532-06-02-02/3-19-02 od 17. siječnja 2019, objavljuje
 
 
NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa
 
 
1. KUSTOS/KUSTOSICA – jedan (1) izvršitelj
 
Vrsta radnog odnosa:
Radni odnos zasniva se na puno i neodređeno vrijeme.
Probni rad šest mjeseci.
Na natječaj se mogu javiti kandidati oba spola.
 
Uvjeti:
- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij arheologije  ili visoka stručna sprema – smjer arheologija prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju;
- jedna godina radnog iskustva u struci;
- položen stručni ispit za kustosa;
- aktivno poznavanje jednog stranog jezika;
- poznavanje rada na računalu,
- ostali uvjeti utvrđeni propisima donesenim na temelju zakona.
 
U prijavi na natječaj kandidati su dužni navesti osobne podatke: ime, prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj kontakt telefona i adresu elektroničke pošte.
 
Prilozi uz prijavu:
- životopis;
- dokaz o državljanstvu (preslik domovnice ili osobne iskaznice);
- dokaz o stručnoj spremi (preslik diplome);
- dokaz o položenom stručnom ispitu za kustosa (preslik potvrde);
- dokaz o radnom stažu (elektronički zapis ili potvrda HZMO o radnom stažu;
- uvjerenje općinskog suda da se protiv kandidata ne vodi istražni postupak, da nije podignuta optužnica koja je postala pravomoćna i da nije izrečena nepravomoćna presuda za kaznena djela za koja je zapriječena kazna zatvora ili novčana kazna.
 
Kandidati mogu priložiti isprave u neovjerenom presliku. Izabrani kandidat dužan je prije sklapanja ugovora o radu priložiti dokumentaciju u izvorniku ili ovjerenom presliku.
 
Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni ispit za kustosa, uz obvezu polaganja stručnog ispita u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada.
 
Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnom zakonu, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, te pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, priložiti preslike dokumenata kojima se dokazuju okolnosti na temelju kojih ostvaruje pravo prednosti.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ 121/17), osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, uz prijavu na natječaj dužni su priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843-843.
 
Podnositelji prijava koji ne ispunjavaju uvjete ovog natječaja i koji ne podnesu pravovremene i potpune prijave (prijave koja sadržavaju sve podatke i priloge određene ovim natječajem) ne smatraju se kandidatima prijavljenim na ovaj natječaj te se njihove prijave neće razmatrati.
 
Rokovi:
Prijave se podnose u roku od osam (8) dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka natječaja.
 
Podnošenje prijava:
Prijave se podnose na adresu: Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split, Stjepana Gunjače b.b, 21000 Split, s naznakom „Za natječaj-Kustos“.
 
Obavijest o izboru kandidata:
O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni  objavom odluke o odabiru kandidata na internetskoj stranici MHAS-a: www.mhas-split.hr u odjeljku djelatnost – obavijesti. Dostava odluke smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave odluke na internetskoj stranici kada počinju teći rokovi za eventualno podnošenje zahtjeva za zaštitu prava.
 
Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.
 
MHAS ima pravo u svako vrijeme poništiti natječaj bez obrazloženja.
 
 
         MUZEJ HRVATSKIH ARHEOLOŠKIH
         SPOMENIKA – SPLIT

 
Objava, 8.3.2019.