Natječaj za popunu slobodnih radnih mjesta - Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ZAGREBU
Zagreb, Trg Republike Hrvatske 15
objavljuje
 

N A T J E Č A J

za popunu slobodnih radnih mjesta  
 
  1. MAJSTOR REGULATER KAZALIŠNE RASVJETE – 1 izvršitelj    
 
UVJETI:
         - SSS,
         - 3 godine radnog staža
         - znanje jednog stranog jezika
         - probni rad 2 mjeseca
         - provjera zahtijevanih znanja i vještina
Opis radnog mjesta: Samostalno rukuje regulatorom i uređajima regulacije rasvjete prema zahtjevima predstave, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost, prema nalogu radi i sve poslove vezane uz rasvjetu, održavanje i scenske efekte, pomaže na utovaru i istovaru na gostovanjima, obavlja sve stručne poslove po nalogu voditelja rasvjete.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do 30.06.2020.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti i preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju, ispis radnog staža izdan od strane Zavoda za mirovinsko osiguranje i preslik potvrde o poznavanju stranog jezika (ili prijepis ocjene).
 
2. MAJSTOR RADIONICE KAZALIŠNOG VIDEA- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
         - SSS
         - 3 godine radnog staža
         - znanje jednog stranog jezika,
         - informatička pismenost
         - poznavanje procesa video produkcije i postprodukcije
         - provjera zahtijevanih vještina i znanja
         - probni rad 2 mjeseca
Opis radnog mjesta: Rukuje video uređajima prema zahtjevima voditelja rasvjete, tonske i video tehnike, redatelja i scenografa te ih održava, samostalno vodi video efekte i snimljeni materijal na pokusima i predstavama, u suradnji s voditeljem rasvjete, tonske i video tehnike snima video snimke, izrađuje potrebnu tehničku dokumentaciju predstava, po nalogu rukuje i tonskim uređajima, osigurava tehničku pripremu opreme za prijevod, vodi priručno skladište, pomaže na utovaru i istovaru na gostovanjima, obavlja sve stručne poslove po nalogu voditelja rasvjete, tonske i video tehnike.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do 30.06.2020.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti ispis radnog staža izdan od strane Zavoda za mirovinsko osiguranje, preslik svjedodžbe o završenom školovanju, preslik potvrde o poznavanju stranog jezika (ili prijepis ocjene), preslik potvrde o informatičkoj pismenosti (ili prijepis ocjene).
 
 
  1. KOSTIMER ŽENSKE GARDEROBE U KAZALIŠTU - GARDEROBIJER- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • SSS tekstilnog smjera ili KV krojač
  • poznavanje jednog stranog jezika
  • probni rad 2 mjeseca
  • provjera zahtijevanih znanja i vještina
Opis radnog mjesta: Radi sve poslove vezane uz garderobu (održavanje, prepravljanje kostima i sl.), asistira prilikom oblačenja umjetnika, prema nalogu obavlja poslove garderobijera obuće i radi kao ispomoć u krojačnici, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost i sve stručne poslove po nalogu voditelja ženske krojačnice.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do 30.06.2020.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju, preslik potvrde o poznavanju stranog jezika (ili prijepis ocjene).
 
  1. MASKER- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • SSS kozmetičar ili škola primijenjene umjetnosti
  • probni rad 2 mjeseca
  • provjera zahtijevanih znanja i vještina
Opis radnog mjesta: Obavlja sve maskerske, šminkerske i po nalogu vlasuljarske radove u radionici i garderobama, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost, obavlja sve stručne poslove po nalogu voditelja maskersko-vlasuljarske radionice.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do 30.06.2020.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti i preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju.

 
5. VLASULJAR - 1 izvršitelj
 
UVJETI:
     - SSS frizer
     - probni rad 2 mjeseca
     - provjera zahtijevanih znanja i vještina
Opis radnog mjesta: Obavlja sve frizerske i vlasuljarske radove u radionici i garderobama, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost i sve stručne poslove po nalogu voditelja maskersko-vlasuljarske radionice.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme do povratka djelatnika s roditeljskog dopusta.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju.
 
  1. MAJSTOR TONA – 1 izvršitelj
 
      UVJETI:
  • završen preddiplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla višu stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju: područje tehničkih znanosti, polje elektrotehnike
  • znanje jednog stranog jezika
  • informatička pismenost
  • 3 godine radnog staža
  • poznavanje glazbene partiture
  • poznavanje procesa video produkcije i postprodukcije
  • probni rad 3 mjeseca
  • opis radnog mjesta: rukuje tonskim uređajima prema zahtjevima voditelja rasvjete, tonske i video tehnike, tona, redatelja, skladatelja i dirigenta te ih održava, samostalno vodi tonske efekte i snimljenu glazbu na pokusima i predstavama, izrađuje potrebnu tehničku dokumentaciju predstava, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost i prema nalogu radi i poslove ostalog održavanja, u suradnji s voditeljem rasvjete, tonske i video tehnike snima glazbu i efekte, po nalogu rukuje i video uređajima, rukuje uređajem za prijevod na predstavama, vodi priručno skladište, pomaže na utovaru i istovaru na gostovanjima, obavlja sve stručne poslove po nalogu voditelja rasvjete, tonske i video tehnike.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do 30.06.2020.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti ispis radnog staža izdan od strane  Zavoda za mirovinsko osiguranje, preslik svjedodžbe o završenom školovanju, preslik potvrde o poznavanju stranog jezika (ili prijepis ocjene), preslik potvrde o informatičkoj pismenosti (ili prijepis ocjene).
 
  1. VODITELJ KAZALIŠNE BRAVARIJE – 1 izvršitelj    
 
UVJETI:
         - SSS, VKV bravar
         - 3 godine radnog staža
         - probni rad 2 mjeseca
         - provjera zahtijevanih vještina
         - varilački atest
Opis radnog mjesta: organizira, vodi i nadzire rad u bravariji prema zahtjevima voditelja odjela i scenografa, samostalno izvodi sve bravarske radove za scenu i održavanje, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost, po nalogu prisustvuje tehničkim pokusima, obavlja ostale stručne poslove po nalogu voditelja scenske proizvodnje, vodi evidenciju o potrošnji materijala po pojedinačnom elementu scenografije s ciljem izrade izračuna obračuna pojedinačne predstave.
Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti i preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju, ispis radnog staža izdan od strane Zavoda za mirovinsko osiguranje i preslik varilačkog atesta.
 
  1. VODITELJ SCENSKE PROIZVODNJE– 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz područja tehničkih znanosti.
  • 3 godina radnog staža
  • informatička pismenost, znanje rada u programima za crtanje (autoCAD ili archiCAD)
  • znanje jednog stranog jezika
  • razvijene posebne organizacijske sposobnosti objedinjavanja rada svih sudionika u procesu rada.
  • probni rad 6 mjeseci
  • Opis radnog mjesta: Organizira i vodi svoj odjel, usuglašavajući i kontrolirajući rokove izvršenja i kvalitetu rada. Sudjeluje u pripremi, planiranju i predaji skica kao i vremenskom planu rada svog odjela. Kod predaje skica savjetuje scenografe o upotrebi elemenata iz fundusa Kazališta radi postizanja uštede. Razrađuje dokumentaciju i objedinjuje predračune materijala za proizvodnju u skladu s budžetom, te kontrolira trošenje
sredstava budžeta. Raspoređuje poslove po radionicama, kontrolira evidenciju o prisutnosti na radu, sudjeluje u pripremi gostovanja itd.
Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme.  
Uz molbu i životopis kandidati su obavezni priložiti i preslik svjedodžbe, ispis radnog staža izdan od strane Zavoda za mirovinsko osiguranje, preslik potvrde o informatičkoj pismenosti u navedenim programima (ili prijepis ocjene), preslik potvrde o poznavanju stranog jezika (ili prijepis ocjene).
 
 
9. RADNIK NA POZORNICI U KAZALIŠTU – 2 izvršitelja
 
UVJETI:
 - KV
Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme – probni rad 2 mjeseca.
Opis radnog mjesta: Radi sve poslove na pozornici vezane uz montažu, promjene dekora i scenske efekte, po nalogu radi na održavanju i transportu, obavlja sve stručne poslove po nalogu voditelja smjene pozornice.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti i preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju.
 
  1. PRVI PUHAČ – PRVA TRUBLJA- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz umjetničkog područja, polje glazbene umjetnosti, studij trublje.
  • Radni odnos zasniva se na  određeno vrijeme a prema Zakonu o Kazalištima. Uz molbu i životopis, kandidati su obavezni priložiti i preslik diplome. Obavezna audicija, održati će se 06.12.2019. u velikoj pokusnoj dvorani od 11:00 sati.    
  • Opis radnog mjesta: Svira i vodi sekciju limenih puhača s posebnim naglaskom na grupu trublji te odgovara za njihov rad. Svira također i dionicu četvrte trublje, po nalogu svira i ostale instrumente iz obitelji trublji. Norma, 18 termina mjesečno.      
 
  1. PRVA VIOLINA- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz umjetničkog područja, polje glazbene umjetnosti, studij violine.
  • Radni odnos zasniva se na  određeno vrijeme a do povratka djelatnice s rodiljnog dopusta.  Uz molbu i životopis, kandidati su obavezni priložiti i preslik diplome. Obavezna audicija, održati će se 14.11.2019. u velikoj pokusnoj dvorani od 15:00 sati.    
  • Opis radnog mjesta: Svira prema uputama koncertnog majstora ili zamjenika koncertnog majstora. Svira za pultom kojeg mu određuje koncertni majstor. Norma 26 termina mjesečno.
 
  1. TREĆI PUHAČ – PIKOLO + TREĆA FLAUTA - 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz umjetničkog područja, polje glazbene umjetnosti, studij flaute.
  • Radni odnos zasniva se na  određeno vrijeme a do povratka djelatnice s roditeljskog dopusta. Uz molbu i životopis, kandidati su obavezni priložiti i preslik diplome. Obavezna audicija, održati će se 14.11.2019. u velikoj pokusnoj dvorani od 17:30 sati.
  • Opis radnog mjesta: Svira i slijedi pri izvođenju upute prve flaute, po nalogu svira i druge instrumente iz obitelji flaute. Norma 20 termina mjesečno.
 
  1. SKLADIŠTAR KAZALIŠNE OBUĆE- 1 izvršitelj
 
UVJETI:
  • SSS obućarski smjer ili KV obućar
  • 1 godina radnog staža
  • probni rad 2 mjeseca
  • provjera zahtijevanih znanja i vještina
Opis radnog mjesta:  Vodi skladište obuće, radi u garderobi obuće a po nalogu radi kao ispomoć u radionici, radi na posudbi obuće, obavlja svu potrebnu pripremu za svoju djelatnost i sve stručne poslove po nalogu voditelja kazališne postolarnice.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, do povratka djelatnice s bolovanja.
Uz molbu i životopis kandidati su obvezni priložiti preslik svjedodžbe o završenom obrazovanju i ispis radnog staža izdan od strane zavoda za mirovinsko osiguranje.
    
Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti po posebnom zakonu dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, te osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, priložiti presliku dokumenata kojima se dokazuju okolnosti na temelju kojih ostvaruje pravo prednosti.
Kandidati koji ostvaruju pravo na prednost prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, uz prijavu na javni natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva branitelja:https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Prijave  s životopisom te dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja (osim radnog mjesta pod rednim brojem 10. gdje natječaj traje do 23.11.2019. te radnog mjesta broj 11. i 12. gdje natječaj traje do 06.11.2019.)  na adresu: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 15, 10 000 Zagreb.
Nepotpune i nepravovremene prijave za sva navedena radna mjesta neće se razmatrati.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu