Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Arheološki muzej Osijek


Temeljem Suglasnosti Ministarstva kulture (KLASA :112-01/19-01/0084, URBROJ: 532-06-02-02/3-19-02 od 5. ožujka 2019. godine) i članka 27. Statuta Arheološkog muzeja Osijek, a u skladu s odredbama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Arheološkog muzeja Osijek, ravnatelj Arheološkog muzeja Osijek raspisuje
 
NATJEČAJ
za popunu upražnjenog sistematiziranog radnog mjesta
 
 
Kustos/ica, Srednjovjekovni i novovjekovni odjel – 1 izvršitelj/ica ne neodređeno vrijeme uz probni rad od šest mjeseci
 
Uvjeti:
  • završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, humanističke znanosti, prednost arheologija,
  • položen stručni ispit za kustosa sukladno Zakonu o muzejima,
  • najmanje 1 godina radnog iskustva na sličnim poslovima
  • znanje jednog svjetskog jezika,
  • znanje rada na računalu,
  • vozačka dozvola „B“ kategorije.
U prijavi na natječaj kandidati trebaju navesti osobne podatke (ime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, te e-adresu).
Na javni natječaj mogu se prijaviti osobe oba spola.
 
Kandidati su uz prijavu na natječaj dužni priložiti:
  • životopis,
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika diplome/potvrde o završenom studiju; strane diplome moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj),
  • dokaz o državljanstvu (preslika domovnice),
  • dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice ili elektronički ispis staža iz HZMO-a),
  • uvjerenje Općinskog suda da se protiv kandidata ne vodi istražni postupak, da nije podignuta optužnica koja je postala pravomoćna i da nije izrečena nepravomoćna presuda za kaznena djela za koja je zapriječena kazna zatvora ili novčana kazna (ne starije od šest mjeseci),
  • dokaz o položenom stručnom ispitu
  • dokaz posjedovanja vozačke dozvole „B“ kategorije (preslika vozačke dozvole)
  • ispunjen obrazac suglasnosti za korištenje osobnih podataka (obrazac dostupan na web stranici Arheološkog muzeja Osijek http://www.amo.hr/dokumenti/suglasnost_za_koristenje_osobnih_podataka.pdf ).
 
Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata, kandidat predložen za zasnivanje radnog odnosa, predočit će izvornike.
 
Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni ispit, uz obvezu polaganja stručnog ispita u roku od 6 mjeseci od isteka probnog rada.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelj (NN 121/17) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelj.gov.hr/zaposljavanje-843/843 .
 
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
 
S kandidatima prijavljenim na javni natječaj provest će se intervju i /ili pisana provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se primaju.
 
Kandidati će o mjestu, vremenu i sadržaju provedbe intervjua/provjere znanja i testiranja biti obaviješteni na internetskoj stranici www.amo.hr .
 
Ako kandidat ne pristupi intervjuu/provjeri znanja smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.
 
Prijave se podnose u roku od 8 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama.
 
Priloženu dokumentaciju ne vraćamo.
 
Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu:
Arheološki muzej Osijek
Trg Svetog Trojstva 2
31000 Osijek
s naznakom „Za natječaj“
 
Svi kandidati prijavljeni na natječaj bit će na isti način i u istom roku obaviješteni o rezultatima natječaja.
 
Muzej pridržava pravo u svako vrijeme poništiti natječaj, odnosno ne donijeti odluku o izboru kandidata.
 
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 
Arheološki muzej Osijek
 
Objava, 20.03.2019.