Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Državni arhiv u Splitu

Temeljem izdane suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture (Klasa: 112-01/19-01/0133, Urbroj: 532-06-02-02/3-19-02 ) od 4. travnja 2019., članka 24. Statuta Državnog arhiva u Splitu, Odluke o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama („Narodne novine“, broj 70/16, 50/17, 37/18, 71/18, 91/18), u skladu s odredbama Pravilnika o radu Državnog arhiva u Splitu i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu, radnim mjestima i načinu rada Državnog arhiva u Splitu, ravnateljica Arhiva raspisuje
 
JAVNI  NATJEČAJ
za prijem zaposlenika
 
  1. Diplomirani/a knjižničar/ka, 1 izvršitelj/ica  na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom
 
 
UVJETI:
  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07,  45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/17) – humanističke ili društvene znanosti (informacijske znanosti)-diplomirani knjižničar;
  • položen stručni ispit za diplomiranog knjižničara ili obaveza polaganja ispita u zakonski predviđenom roku,
  • osposobljenost za korištenje bibliotečnih računalnih programa;
  • znanje jednog i poznavanje jednog stranog jezika;
  • temeljna informatička osposobljenost i vještine.
 
  1. Konzervator/ica-restaurator/ica,  1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom
 
 
UVJETI:
  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/17) – društvenog, humanističkog, prirodno-znanstvenog ili tehnološkog smjera (kemija, biokemija, biologija) ili umjetničkog smjera;
  • položen stručni ispit za zvanje konzervator-restaurator ili obaveza polaganja ispita u zakonski predviđenom roku, prednost: magistar/a konzervacije-restauracije (mag. art.); uža specijalnost za arhivsko i knjižno gradivo i umjetnine na papiru);
  • posjedovanje potrebnih manualnih sposobnosti i vještina
  • znanje jednog stranog jezika;
  • temeljna informatička osposobljenost i vještine.
 
Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
Kandidatima prijavljenim na javni natječaj smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog natječaja.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.
Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:
  • životopis,
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi,
  • dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima (ako ga kandidat/kinja posjeduje) - ugovor o radu ili rješenje o rasporedu ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima ili - druga odgovarajuća potvrda ili ugovor, iz kojih je vidljivo na kojim poslovima i u kojem razdoblju je kandidat radio (za radna mjesta pod 1. i 2.),
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ako je stručni ispit položen,
  • osobna iskaznica ili uvjerenje o državljanstvu,
  • elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (ne stariji od 30 dana).
 
Kandidat/kandidatkinja  koji/koja ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema
posebnim propisima dužan/dužna je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo,
odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i
ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17) uz prijavu na natječaj dužni su priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14 i 39/18) u prijavi na natječaj dužni su pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03 i 148/13) uz prijavu na natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.
 
O načinu, pravnim i drugim izvorima iz kojih će se testiranje provesti, kao i o vremenu testiranja i intervjua, kandidati će biti obaviješteni putem internetske stranice Državnog arhiva u Splitu: www.das.hr,  najmanje pet dana prije dana određenog za testiranje.
Opis poslova radnih mjesta bit će objavljen na internetskoj stranici Državnog arhiva u Splitu: www.das.hr.
Za kandidata koji se ne odazove na neku od faza testiranja i provjere, bez obzira na razloge, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.
U prijavi za natječaj kandidati su dužni navesti točan naziv radnog mjesta za koje se prijava podnosi. Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja i čije su prijave potpune i pravovremene, pristupit će obveznom pisanom testiranju.
Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata (pisani dio testiranja) i razgovora Povjerenstva s kandidatima (intervju).
Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenima na natječaj o čemu će im se dostaviti pisana obavijest.
 
Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja (u nastavku: Povjerenstvo) imenuje ravnateljica Državnog arhiva u Splitu. Povjerenstvo utvrđuje popis kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete te ih upućuje na testiranje.
 
Smatra se da je kandidat koji ne pristupi testiranju povukao prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom.
Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave u „Narodnim novinama“.
 
Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se na adresu:
Državni arhiv u Splitu, Ulica glagoljaša 18, 21000 Split, s naznakom „Za natječaj“(navesti točan naziv radnoga mjesta za koje se kandidat/kinja natječe).
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 
 
Državni arhiv u Splitu
Ravnateljica
Marina Grgičević, prof.

 
Objava, 17.4.2019.