Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Gradska knjižnica Zadar

Na temelju članka 31. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (Narodne novine, broj 17/19) i članka 36. Statuta Gradske knjižnice Zadar, ravnateljica Knjižnice, dana 26. lipnja 2019. godine, donosi

 

O D L U K U

o raspisivanju natječaja za zasnivanje radnog odnosa
 na sljedećim radnim mjestima:
 
 
  1. Diplomirani knjižničar -2 (dva) izvršitelja na neodređeno vrijeme za rad u punom radnom vremenu (40 sati tjedno)
 
             Diplomirani knjižničar -1 (jedan) izvršitelj na određeno vrijeme od 1 (jedne) godine
            
za rad u punom radnom vremenu (40 sati tjedno)
 
  1. Sveučilišni prvostupnik knjižničarstva/ knjižničar - 1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme za rad u punom radnom vremenu (40 sati tjedno)
 
  1. Spremačica – 1 izvršitelj na određeno vrijeme od 1 (jedne) godine u punom radnom vremenu (40 sati tjedno)
 
 
Uvjeti za radno mjesto pod rednim brojem 1.:
 
  1. Diplomirani/a knjižničar/ka
  • završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 60 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva, odnosno studij knjižničarstva kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
  • završen drugi preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, a temeljem članka 14. stavka 3. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju, uz obvezu stjecanja 60 ECTS bodova iz temeljnih predmeta na preddiplomskom studiju iz informacijskih i komunikacijskih znanosti u roku od 3 godine od dana zapošljavanja
 
Uvjeti za radno mjesto pod rednim brojem 2.:
 
  1. Sveučilišni prvostupnik knjižničarstva/ knjižničar
  • završen preddiplomski sveučilišni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 30 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva
ili
  • završen drugi preddiplomski studij, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj 123/03, 105/04, 174/04, 2/07 – Odluka Ustavnog suda RH, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13 i 139/13), uz obvezu stjecanja najmanje 30 ECTS bodova iz temeljnih predmeta na preddiplomskom studiju iz informacijskih i komunikacijskih znanosti u roku od 3 godine od dana zapošljavanja
 
Uvjeti za radno mjesto pod rednim brojem 3.:
 
  1. Spremačica
  • završena osnovna škola
 
Opći uvjeti koji su kandidati dužni priložiti u prijavi:
  • životopis
  • dokaze o stručnoj spremi
  • dokaz državljanstva (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
  • uvjerenje o nekažnjavanju da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od 6 (šest) mjeseci
  • potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
 
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola, a izrazi koji se koriste u ovom natječaju za osobe u muškom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta i ostvarivanju prava prednosti pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima. 
 
Kandidat, koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju, prema propisima koji se reguliraju sukladno:
  • Zakonu o hrvatskim braniteljima iz domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji, a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja RH:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapošljavanje//POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPOŠLJAVANJU.pdf
 
Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu: Gradska knjižnica Zadar, Stjepana Radića 11b, 23000 Zadar s naznakom „Natječaj za radno mjesto“, uz obvezno navođenje  radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

Prijava na natječaj koja je upućena poštom preporučeno ili predana ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga, dan koji je predana pošti, odnosno ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga, smatra se danom predaje javnopravnom tijelu kojem je upućena.
Potpunom i pravodobnom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju, te je dostavljena na propisani način neposredno ili poštom.
Kandidat koji ne podnese pravovremenu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete natječaja, bit će o tome obaviješten te se više ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.
 
Natječaj je otvoren 8 (osam) dana od dana objave na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mrežnim stranicama Gradske knjižnice Zadar i mrežnim stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Poslodavac zadržava pravo poništenja natječaja bez dodatnog obrazloženja
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. O rezultatima natječaja svi kandidati bit će obaviješteni na isti način i u istome roku. Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.
 
Ravnateljica
Doroteja Kamber-Kontić

Objava, 27.6.2019.