Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice - Galerija "Klovićevi dvori"

Javna ustanova
GALERIJA ,,KLOVIĆEVI DVORI”
Jezuitski trg 4
10000 Zagreb
 
 
Na temelju odredbe članka 26. st. 7. Zakona o muzejima (NN 61/18),  članka 6. st. 3. Zakona o upravljanju javnim ustanovama u kulturi (NN 96/01), članka 24. Temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 128/17), članka 26. i 27. Statuta Javne ustanove Galerija ,,Klovićevi dvori” te Odluke Upravnog vijeća Galerije od dana 25.07.2019. raspisuje se

 
N A T J E Č A J
za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Javne ustanove GALERIJA ,,KLOVIĆEVI DVORI”

 
 
Ravnatelj se imenuje na vremensko razdoblje od 4 godine te može biti ponovno imenovan.
 
Radno mjesto je dostupno osobama oba spola pod istim uvjetima.
 
Ravnatelja/ravnateljicu imenuje i razrješava ministar kulture uz prethodno pribavljeno mišljenje gradonačelnika Grada Zagreba. Ne dostavi li gradonačelnik Grada Zagreba svoje mišljenje u roku od osam dana od dana podnesenog pisanog zahtjeva ministra kulture, ministar kulture imenuje i razrješava ravnatelja bez pribavljenog mišljenja.
 
Za ravnatelja/ravnateljicu može se na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada imenovati osoba koja udovoljava sljedećim uvjetima:
 
  • završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
  • najmanje pet godina rada u muzejskoj struci ili najmanje deset godina rada u kulturi
  • znanje jednog stranog jezika
  • stručne, radne i organizacijske sposobnosti
  • osoba koja nije pravomoćno osuđena ili protiv koje se ne vodi kazneni postupak za neko od kaznenih djela protiv života i tijela, protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda, protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja, protiv osobne slobode, protiv privatnosti, protiv časti i ugleda, protiv spolne slobode, spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, protiv opće sigurnosti, protiv imovine, protiv gospodarstva, krivotvorenja, protiv intelektualnog vlasništva, protiv službene dužnosti, protiv pravosuđa, protiv javnog reda, protiv Republike Hrvatske, protiv strane države ili međunarodne organizacije, a koje je propisano Kaznenim zakonom.
 
U prijavi za natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja/podnositeljice prijave (ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona te adresu elektroničke pošte). Prijava se podnosi na hrvatskom jeziku te je istu potrebno vlastoručno potpisati.
 
Uz pisanu prijavu kandidati trebaju priložiti:
 
  • životopis
  • uvjerenje o stečenoj stručnoj spremi
  • dokaze o ukupnom radnom stažu u muzejskoj struci, odnosno radu u kulturi
  • uvjerenje o znanju jednoga svjetskog jezika
  • preslik domovnice i osobne iskaznice
  • uvjerenje o nekažnjavanju
  • prijedlog programa rada i razvoja te strategije poslovanja Galerije
 
Svi dokazi o ispunjavanju uvjeta mogu se dostaviti u izvorniku ili neovjerenoj preslici, u kojem slučaju Galerija može pozvati kandidata / kandidatkinju na predočenje izvornika isprave.
 
Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u Javnom natječaju.
 
Nepotpune i nepravodobno pristigle prijave neće se razmatrati.
 
Prijavom na natječaj smatra se da kandidat/kandidatkinja daje privolu Javnoj ustanovi Galerija ,,Klovićevi dvori” za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi i priloženoj dokumentaciji, isključivo u svrhu provođenja natječajnog postupka, te privolu za objavu obavijesti o rezultatima natječaja na internetskoj stranici Galerije Klovićevi dvori.
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama na adresu: Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb, s naznakom: ,,Za natječaj za imenovanje ravnatelja – ne otvarati”.
 
O rezultatu izbora pristupnici će biti obaviješteni u zakonskom roku, odnosno 45 (četrdesetpet) dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
 
                                                                                  
Javna ustanova Galerija ,,Klovićevi dvori”,
Zagreb

 
Objava, 31.7.2019.