Javni natječaj za radno mjesto tajnika ustanove - Muzej Vučedolske kulture

Na temelju suglasnosti Ministarstva kulture (KLASA: 112-01/18-01/1664, URBROJ: 532-06-02-02/3-18-02) od 10. prosinca 2018., članaka 36. Statuta Muzeja Vučedolske kulture, a u skladu s odredbama Pravilnika o unutarnjem redu, sistematizaciji radnih mjesta te načinu rada Muzeja Vučedolske kulture, ravnateljica Muzeja raspisuje
 
 
JAVNI NATJEČAJ
 
za radno mjesto:
 
Tajnik ustanove - 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom.
 
Uvjeti:
- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij – prava, kao i osoba koje je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/15) (300 ECTS / VSS  )
- najmanje jedna godina radnog iskustva
- znanje najmanje jednog svjetskog jezika
- poznavanje rada na osobnom računalu u Windows radnoj okolini
Probni rad: 6 mjeseci
 
Izrazi sa rodnim značenjem koji se koriste u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.
 
Kandidati moraju dostaviti sljedeću dokumentaciju:
  • prijavu na natječaj,
  • životopis,
  • dokaz o razini obrazovanja (presliku diplome ili potvrde),
  • dokaz o državljanstvu RH (preslika domovnice ili osobne iskaznice),
  • elektronički zapis odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
  • uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od 6 mjeseci od datuma objave natječaja,
  • ispunjen obrazac suglasnosti za korištenje osobnih podataka (obrazac dostupan na web stranici Muzeja http://vucedol.hr/hr/pravo-na-pristup-informacijama/).
 
Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a odabrani kandidat je prije sklapanja pisanog ugovora dužan dostaviti na uvid dokumente u izvorniku.
 
Znanje stranog jezika i poznavanje rada na osobnom računalu u Windows radnoj okolini utvrdit će se pisanim testiranjem.
Odabir će se izvršiti i uz pomoć stručnih metoda procjene kompetencija i osobina kandidata pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.
Povjerenstvo za provedbu natječaja kroz intervju s kandidatima utvrdit će interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za obavljanje poslova određenog radnog mjesta.
 
Vrijeme i mjesto testiranja će se objaviti najmanje pet dana prije održavanja testiranja na internetskoj stranici Muzeja: http://vucedol.hr/hr/natjecaji/.
 
Na testiranje su pozvani svi kandidati koji ne dobiju prethodnu obavijest u elektronskom obliku o neispunjavanju uvjeta natječaja.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima. 
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine br. 121/17), a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na natječaj, priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://gov.hr/moja-uprava/hrvatski-branitelji/zaposljavanje/prednost-pri-zaposljavanju/403
 
Na javni natječaj mogu se prijaviti osobe oba spola.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom.
 
Prijave se podnose u roku od 8 dana od dana objave javnog natječaja u „Narodnim novinama“ na adresu:
 
Muzej Vučedolske kulture, Arheološki lokalitet Vučedol, Vučedol 252, 32 000 Vukovar, s naznakom „Za natječaj - radno mjesto TAJNIK USTANOVE - NE OTVARATI“ 

 
Muzej Vučedolske kulture





 
Objava, 25.1.2019.