Natječaj za radno mjesto ravnatelja/ice muzeja - Arheološki muzej Osijek


Upravno vijeće Arheološkog muzeja Osijek, na temelju Odluke o raspisivanju natječaja za ravnatelja/ravnateljicu Arheološkog muzeja Osijek  (Urbroj: 14/2019 od 30. siječnja 2019. godine), članka 26. Zakona o muzejima (NN 61/18), članka 30. i 31. Statuta Arheološkog muzeja Osijek i članka 28. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Arheološkog muzeja Osijek raspisuje
 
NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Arheološkog muzeja Osijek

 
Za ravnatelja/icu javnoga muzeja može biti imenovati osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju, odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima te ispunjava druge uvjete propisane statutom.

Uz prijavu kandidati/kandidatkinje su dužni priložiti:
– životopis,
– dokaz o završenom studiju, odnosno o stručnoj spremi (izvornik ili ovjerovljeni preslik),
– prijedlog četverogodišnjeg programa rada Arheološkog muzeja Osijek
– domovnicu (izvornik ili ovjerovljeni preslik),
– dokaz o radnom stažu (elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)
– dokaz o radnom iskustvu u muzeju ili o radu u kulturi, znanosti i obrazovanju
– uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak, ne stariji od šest mjeseci (izvornik).
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj/oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj  121/17) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Ravnatelj/ravnateljica se imenuje na 4 godine.
Ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/ravnateljicu.
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Pisane prijave podnose se na adresu: Arheološki muzej Osijek, Trg Svetog Trojstva 2, 31000 Osijek, s naznakom „Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu-ne otvaraj“.
Rok za podnošenje prijava s prilozima i dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja je  8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.
Kandidati će biti  obaviješteni o izboru ravnatelja/ravnateljice  u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.


Arheološki muzej Osijek
Objava, 06.02.2019.