Natječaj za radno mjesto tajnika/ice ustanove - Državni arhiv u Rijeci

Na temelju suglasnosti Ministarstva kulture (klasa: 112-01/18-01/1231, urbroj: 532-06-02-02/3-18-02) od 10. prosinca 2018., članaka 18. Statuta Državnog arhiva u Rijeci, a u skladu s odredbama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Državnog arhiva u Rijeci, ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ

 
za radno mjesto:
– tajnik ustanove – 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom.

 
Uvjeti:
– završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij – prava odnosno studij kojim je stečena visoka stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN br. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/15) (300 ECTS/VSS)
– godinu dana radnog iskustva na pravnim poslovima
– poznavanje engleskog i talijanskog jezika
– izražena sposobnost rada u informatičkom okruženju.
Probni rad: 6 mjeseci
Izrazi s rodnim značenjem koji se koriste u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Kandidati moraju dostaviti pismenim putem sljedeću dokumentaciju:
– prijavu na natječaj,
– životopis,
– dokaz o razini obrazovanja (preslik diplome – ovjereno kod javnog bilježnika),
– dokaz o državljanstvu RH (preslik domovnice ili osobne iskaznice),
– elektronički zapis odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
– uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od 6 mjeseci od datuma objave natječaja,
Podnošenjem prijave kandidati pristaju na korištenje i obradu osobnih podataka od stručnih službi Državnog arhiva u Rijeci.
Poznavanje stranih jezika i poznavanje rada na osobnom računalu u Windows radnoj okolini utvrđuje se na temelju vjerodostojnih isprava ili provjerom putem intervjua s kandidatima.
Povjerenstvo za provođenje natječaja pismeno će testirati kandidate koje odabere u uži krug za radno mjesto.
Povjerenstvo za provođenje natječaja putem intervjua s kandidatima utvrdit će interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za obavljanje poslova.

Vrijeme i mjesto testiranja dostavit će se kandidatima koji uđu u uži krug za izbor najmanje tri dana prije i to elektroničkom poštom.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom.

Prijave se podnose u roku od 8 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu: Državni arhiv u Rijeci, Park Nikole Hosta 2, 51000 Rijeka, s naznakom: »Za natječaj – tajnik ustanove«.
 

Državni arhiv u Rijeci
 
Objava, 14.02.2019.