​8. lipnja 2022. - Sastanak Vijeća nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa

U srijedu, 08. lipnja 2022. godine u 9:30 sati u Profesorskoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva, Trg Marka Marulića 21., održat će se sastanak Vijeća nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa.
 
Podsjećamo da je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture i medija osnovalo Vijeće Nacionalne platforme za Novi europski Bauhaus Republike Hrvatske s ciljem učinkovitije provedbe Komunikacije Europske komisije o Novom europskom Bauhausu te ostvarivanju potencijala i mogućnosti ove inicijative na području Republike Hrvatske.
 
Ciljeve i dosadašnje aktivnosti Nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa uz ministricu kulture i medija dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek, predstavit će koordinator Nacionalne platforme, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr. sc. Julije Domac i voditeljica službe za održivi prostorni razvoj i međunarodnu suradnju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ingrid Gojević.
 
Predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Roman Šilje i predsjednica Hrvatske komore arhitekata Rajka Bunjevac predstavit će strukovne prijedloge za unaprjeđenje zakonodavnog okvira u području gradnje i prostornog uređenja s ciljem osiguranja visoke kulture građenja na području Republike Hrvatske.