30. ožujka 2022. - „Važnost čitanja djeci od najranije dobi“ - stručni skup za pedijatre Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na Stručnom skupu za pedijatre Grada Zagreba i Zagrebačke županije koji se održava u okviru nacionalnog programa poticanja čitanja djeci od najranije dobi „Rođeni za čitanje“. Skup će se održati 30. ožujka 2022. godine u 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

O važnosti čitanja djeci od najranije dobi s ciljem razvoja rane pismenosti govorit će stručna suradnica programa „Rođeni za čitanje“, idejna začetnica programa dr. med. spec. pedijatar Marija Radonić i redovita profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Anita Peti-Stantić. Posebni gosti skupa su začetnici programa „Nati per leggere“ iz Italije: predsjednik Centra za zdravlje djece dr. med. spec. pedijatar Giorgio Tamburlini i direktorica Centra za zdravlje djece Alessandra Sila. Provedbu nacionalnog programa poticanja čitanja djeci od najranije dobi i nastavak konkretnih aktivnosti započetih u 2021. Godini čitanja predstavit će voditeljica Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstva kulture i medija Maja Zrnčić.