13. prosinca 2022. - Predstavljanje drugog dopunjenog izdanja UNESCO-ovog priručnika i nastavnog materijala za učitelje „ Svjetska baština u rukama mladih“

Predstavljanje drugog dopunjenog izdanja UNESCO-ovog priručnika i nastavnog materijala za učitelje „ Svjetska baština u rukama mladih“ održat će se u utorak, 13. prosinca 2022. godine, u 11.00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovan Fuchs zajedno će predstaviti publikaciju „ Svjetska baština u rukama mladih“, koja je izdana u suradnji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za visoko obrazovanje i UNESCO-a.
 
Priručnik koncepcijski podržava suvremene pristupe poučavanja temeljene na cjelovitom pristupu, mogućnosti prilagodbe potrebama učenika, poticanju kritičkog mišljenja i stavova te boljem razumijevanju multikulturalnih različitosti suvremenog svijeta. Priručnik podržava integrirano učenje i poučavanje i bogato je opremljen različitim materijalima i izvorima znanja.  te je prilagođen za uporabu u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske.
 
Na predstavljanju svi će uzvanici dobiti primjerak priručnika, a uz dvoje ministara okupljenima će se obratiti i predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO akademik Zvonko Kusić te ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice dr. sc. Ivanka Stričević.