20. siječnja 2022. - Predstavljanje Nacionalne platforme za Novi europski Bauhaus Republike Hrvatske

Predstavljanje Nacionalne platforme za Novi europski Bauhaus Republike Hrvatske, održat će se 20. siječnja 2022. godine u 10,30 sati u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata i Društva arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/1.

S ciljem provedbe Komunikacije Europske komisije o Novom europskom Bauhausu, Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 21. listopada 2021. godine donijeli su Odluku o osnivanju Nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa za čije je operativno-stručno vođenje i koordiniranje povjereno Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).
 
Zadaća Nacionalne platforme je okupljanje zainteresiranih dionika koji bi umrežavanjem stvarali partnerstva i konzorcije te zajednički pripremali prijave na pozive za aktivnosti, projekte i pilot-projekte Novog europskog Bauhausa kako bi se pridonijelo ostvarivanju potencijala i mogućnosti ove inicijative na području Republike Hrvatske.
 
O ciljevima i aktivnostima Nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa tijekom 2022. godine, na konferenciji za novinare sutra će uz ministricu kulture i medija dr.sc. Ninu Obuljen Koržinek, govoriti ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr.sc. Julije Domac, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Roman Šilje, predsjednik Društva arhitekata Zagreba Tihomil Matković i predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva Maša Milovac.
 
Naglašavamo kako je prisustvovanje ovom predstavljanju moguće isključivo uz predočenje važeće i valjane EU digitalne COVID potvrde.