15. studenog 2022. – Svečanost uručenja povelje UNESCO-a povodom upisa „Umijeća sokolarenja” na Reprezentativan popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Prigodna svečanost uručenja povelje UNESCO-a povodom upisa „Umijeća sokolarenja” na Reprezentativan popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva koja se dodjeljuje nositeljima sokolarskim klubovima u Republici Hrvatskoj, održat će se u Starom gradu Dubovcu u Karlovcu u utorak, 15. studenog 2022. godine, u 15,00 sati. Na svečanosti uručenja povelje sudjelovat će ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Podsjećamo, u multinacionalnoj nominaciji umijeća sokolarenja kao nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, sudjelovale su 23 zemlje među kojima je i Hrvatska. Sokolarstvo je prepoznato kao dio nacionalne kulturne baštine, kao društvena tradicija koja poštuje prirodu i okoliš, prenosi se s generacije na generaciju i pridonosi stvaranju osjećaja pripadnosti i kontinuiteta zajednice i njezinog identiteta.


>>> Umijeće sokolarenja upisano na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva (14. prosinca 2021.)