4. travnja 2022. – Vijeće ministara kulture za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije

U ponedjeljak 4. travnja 2022. godine, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na sjednici Vijeća ministara Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS) u sastavu ministara kulture, audiovizualne politike i medija.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Luxembourgu od 4. travnja 2022. godine, povodom sjednice Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS). Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport sastoji se od ministara nadležnih za obrazovanje, kulturu, mlade, audiovizualne djelatnosti, medije i sport svih država članica EU-a.

Za ovu sjednicu Vijeća u sastavu ministara kulture, audiovizualne politike i medija, francusko predsjedništvo je predvidjelo usvajanje zaključaka o jačanju međukulturnih razmjena putem mobilnosti umjetnika, kulturnih i kreativnih djelatnika te putem višejezičnosti u digitalnom dobu te o izradi europske strategije za ekosustav kulturnih i kreativnih industrija.

U okviru rasprave ministri će razmijeniti mišljenja o mjerama za zaštitu kulturnog sektora i njegovih dionika pogođenih situacijom u Ukrajini.