26. - 27. svibnja 2016. - Ministri branitelja i kulture u posjetu Kosovu

Ministar branitelja Tomo Medved, kao posebni izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, i ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović boravit će u službenom posjetu Republici Kosovo. Ministri dolaze na Kosovo na poziv Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu, povodom pokapanja posmrtnih ostataka branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

 
     U četvrtak, 26. svibnja, ministri će posjetiti Prištinu, gdje će se u 8.30 sati sastati s predsjednikom Vlade Republike Kosovo Isom Mustafom.
 
     U 9.30 sati ministar kulture sastat će se s ministrom kulture dr. sc. Kujtimom Shalom.
 
     U 10.30 sati ministri Medved i Hasanbegović sastat će se s predsjednikom parlamenta Republike Kosovo Kadrijem Veselim, a u 11.30 s ministrom obrane Kosova Hakijem Demollijem.
 
     U 13 sati u Domu kulture Mališevo ministri će prisustvovati komemoraciji za hrvatskoga branitelja Nuhija Krasniqija, a ministar branitelja uručit će odlikovanja članovima obitelji pokojnih branitelja Nuhija Krasniqija, Sameta Bugujevcija i Fadila Salihua. 
 
     U 15 sati ministri će prisustvovati svečanom pokopu posmrtnih ostataka hrvatskoga branitelja Nuhija Krasniqija u memorijalnom centru 121. brigade UCK u mjestu Kleqka.
 
     U 18 sati ministri će položiti vijenac u Memorijalnom centru Adem Jashari u Prekazu.
 
     U petak, 27. svibnja, ministar Medved se vraća u Zagreb, a ministar Hasanbegović će posjetiti grad Dečane, gdje će se u 10.30 sati održati komemoracija za poginulog hrvatskoga branitelja Rasima Krasniqija.      Pokop posmrtnih ostataka održat će se u podne u Memorijalnom centru UCK u mjestu Gllodjane.