13. lipnja 2016. - Ministar Hasanbegović u Rijeci na predstavljanju programa projekta EPK 2020

Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović boravit će u ponedjeljak, 13. lipnja 2016. godine, u službenom posjetu Rijeci, na poziv gradonačelnika Vojka Obersnela. 


     Povod posjeta je predstavljanje programa projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020. Razgovarat će se o međuresornoj suradnji i mogućnostima sufinanciranja projekta iz nacionalnih izvora, kao i mogućnostima dobivanja statusa strateškog projekta u Republici Hrvatskoj.

     Dosad su na ovu temu ministar Hasanbegović i gradonačelnik Obersnel održali dva sastanka, na kojima je ministar jasno potvrdio partnersku ulogu i podršku Ministarstva kulture projektu Rijeka EPK 2020.
Budući da je riječ o projektu koji će u svojoj pripremi i realizaciji uključivati različite slojeve hrvatskoga društva, bitan je temeljiti i strateški pristup pa će se u Rijeci održati međuresorni sastanak, na kojem će, uz ministra kulture i gradonačelnika, sudjelovati i predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva financija, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva vanjskih poslova.

     Konferencija za medije održat će se po završetku sastanka, u 12 sati u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat.

     Zainteresirani fotoreporteri i snimatelji moći će snimiti kraj sastanka (od 11.55 sati do 12 sati).