23. - 25. svibnja 2016. - Ministar kulture RH u posjetu Mađarskoj

Od 23. do 25. svibnja 2016. godine ministar kulture Republike Hrvatske dr. sc. Zlatko Hasanbegović, na poziv ministra ljudskih resursa Mađarske Zoltana Baloga, boravit će u službenom posjetu Mađarskoj. 


     U ponedjeljak, 23. svibnja, ministri Hasanbegović i Balog potpisat će Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske za 2016. - 2018. godinu.

     U utorak, 24. svibnja, ministar Hasanbegović sudjelovat će na Prvom književnom forumu NR Kine i zemalja srednje i istočne Europe u Balatonfüredu.

     U sklopu službenog posjeta dogovoren je sastanak s predstavnicima Hrvata u Mađarskoj - s glasnogovornikom hrvatske manjine u Mađarskom parlamentu Mišom Heppom, predsjednikom Hrvatske državne samouprave Ivanom Guganom i predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogoncem.

     U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti ministar Hasanbegović s delegacijom Ministarstva kulture posjetit će Hrvatsku školu u Budimpešti te nekoliko kulturnih institucija.