15. travnja 2016. - Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović u posjetu Krapini i GFUK-u

Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović posjetit će, u pratnji zamjenice d r. sc. Ane Lederer i pomoćnice dr. sc. Ive Hraste-Sočo, u petak, 15. travnja 2016. godine, Grad Krapinu i Krapinsko-zagorsku županiju. 


     U Uredu gradonačelnika Zorana Gregurovića u 18.30 sati ministar kulture sastat će se s ravnateljima kulturnih institucija s krapinskoga područja koje financira Ministarstvo kulture.

     Teme razgovora bit će Muzeji Hrvatskoga zagorja, koji uključuju Muzej seljačkih buna, Muzej „Staro selo“, Galeriju Antuna Augustinčića, Muzej krapinskih neandertalaca i Dvor Veliki Tabor, kao jedan od najsačuvanijih srednjovjekovnih gradova u Hrvatskoj. Govorit će se i o adaptaciji i opremanju prostora za knjižnicu u Stubičkim Toplicama, zatim Tjednu kajkavske kulture, kojem je Ministarstvo pokrovitelj, te Glumačkome festivalu u Krapini.

     Nakon sastanka s gradonačelnikom ministar Hasanbegović, zamjenica Lederer i pomoćnica Hraste-Sočo prisustvovat će predstavi ''Bljesak zlatnog zuba'' Mate Matišića, u sklopu devetoga Glumačkog festivala u Krapini (GFUK-a 2016.).

     Ovogodišnji GFUK održava se u Krapini od 1. do 17. travnja, a posvećen je hrvatskomu romanopiscu i novelistu Ksaveru Šandoru Gjalskom i 130. godišnjici objavljivanja kapitalnoga djela hrvatske književnosti ''Pod starim krovovima''.