Javni poziv za zapošljavanje pripravnika/ice - Državni arhiv u Zagrebu

Na temelju članka 10. Statuta Državnog arhiva u Zagrebu i Plana prijama za zapošljavanje pripravnika u sektoru kulture za 2024. godinu, Državni arhiv u Zagrebu objavljuje
 
JAVNI POZIV
za zapošljavanje pripravnika putem potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo na određeno vrijeme od 12 mjeseci

1. KNJIŽNIČAR (m/ž) - u Odjelu za dokumentacijsko-informacijske poslove,  1 izvršitelj na određeno vrijeme

Uvjeti:
- magistar/magistra iz područja društvenih (informacijske znanosti) ili humanističkih znanosti ili stručni/a specijalist/specijalistica iz područja društvenih ili humanističkih znanosti, odnosno, studij kojim je stečena visoka stručna sprema, sukladno propisima  koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju,
- temeljna informatička osposobljenost i vještine
- znanje jednog stranog jezika 
 
Prijem pripravnika provodi se putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo te kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:
  1. Stručna sprema odgovarajućeg smjera
  2. Nezaposlena osoba treba biti prijavljena u evidenciji nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za vrijeme trajanja javnog poziva
  3. Osobe ne smiju imati više od 6 mjeseci staža osiguranja u zvanju u obrazovnoj razini za koje se traži pripravništvo  

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom pozivu.
 
Uz pisanu prijavu na javni poziv kandidati su dužni priložiti:
- životopis
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja
- preslika osobne iskaznice ili dokaz o državljanstvu (preslika domovnice)
- elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, s podacima iz matične evidencije, ne stariji od 30 dana
- potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti, ne stariju od 30 dana.
 
Na javni poziv mogu se prijaviti osobe oba spola.

Rok za podnošenje prijave na javni poziv je 24. rujna 2024. godine.
 
Sve dokaze o ispunjavanju uvjeta kandidati su dužni dostaviti uz prijavu u preslici, a izabrani kandidat će predočiti dokumentaciju u izvorniku.

Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj/oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima. 
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19, 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) u prijavi na natječaj dužni su pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19) uz prijavu na natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja i čije su prijave potpune i pravovremene, bit će pozvani na usmeni razgovor. Izbor kandidata obavlja se na temelju razgovora s povjerenstvom.

O vremenu razgovora, kandidati će biti obaviješteni pisanim putem, elektroničkom poštom, najmanje tri dana prije održavanja istog.

Za kandidata koji se ne odazove na razgovor, bez obzira na razloge, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.

U pisanoj prijavi na natječaj potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, adresu elektroničke pošte, te naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

Osobni podaci koji se prikupljaju na temelju ovog natječaja, obrađuju se isključivo u svrhu ocjene prijave kandidata.
  
Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se Državnom arhivu u Zagrebu, na adresu: Državni arhiv u Zagrebu, Florijana Andrašeca 18, 10000 ZAGREB s naznakom: „Za javni poziv za prijem pripravnika - (navesti naziv radnog mjesta)“.

O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 
Ravnateljica:
Željka Dmitrus Purić, prof.
  viša arhivistica

Objava: 16.9.2024.