Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Državni arhiv u Karlovcu

Na temelju izdane suglasnosti Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske KLASA: 112-01/24-01/0107, URBROJ: 532-02-01/1-24-02 od 18. lipnja 2024. godine, članka 10. Statuta Državnoga arhiva u Karlovcu, članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za zaposlenike u javnim službama (»Narodne novine«, br. 29/24), a sukladno odredbama Odluke o zabrani zapošljavanja službenika i namještenika u državnim i javnim službama(„Narodne novine“ broj 35/22) te odredbama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu, radnim mjestima i načinu rada u Državnom arhivu u Karlovcu, ravnateljica Državnog arhiva u Karlovcu raspisuje
 
 
JAVNI NATJEČAJ
 
za zasnivanje radnog odnosa na radnim mjestima:
 
  1. Arhivski tehničar specijalist (m/ž) u Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva - 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom, na neodređeno vrijeme.
 
Uvjeti:
- završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij, ili s njim izjednačen studij   
- jedna godina radnog iskustva
- poznavanje rada na PC-u
- znanje jednog stranog jezika
- položen stručni ispit  za zvanje arhivski tehničar specijalist odnosno obveza polaganja stručnog ispita za zvanje arhivski tehničar specijalist najkasnije u roku od dvije godine, računajući od dana zasnivanja radnog odnosa
- vozačka dozvola ˝B˝ kategorije
- probni rad tri mjeseca
 
 
  1. Arhivski tehničar (m/ž) u Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva - 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom, na neodređeno vrijeme.
 
Uvjeti:
- završena srednja stručna sprema (četverogodišnja škola)  
- jedna godina radnog iskustva
- poznavanje rada na PC-u
- položen stručni ispit  za zvanje arhivski tehničar odnosno obveza polaganja stručnog ispita za zvanje arhivski tehničar najkasnije u roku od dvije godine, računajući od dana zasnivanja radnog odnosa
- vozačka dozvola ˝B˝ kategorije
- probni rad dva mjeseca
 
Uz pisanu prijavu na javni natječaj, vlastoručno potpisanu, u kojoj je potrebno  navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, adresa elektroničke pošte te naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje), kandidati su dužni priložiti:
   
  • životopis, vlastoručno potpisan,
  • dokaz o stručnoj spremi (preslika diplome/svjedodžbe o završenoj srednjoj školi),
  • dokaz o znanju stranog jezika(za radno mjesto pod točkom 1.) i poznavanju rada na PC-u (preslike svjedodžbi, certifikata),
  • dokaz o položenom stručnom ispitu ako je položen,
  • dokaz o državljanstvu (preslika domovnice),
  • preslika osobne iskaznice,
  • elektronički zapis odnosno potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji     
Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 30 dana),  
  • dokaz o radnom iskustvu  (preslika ugovora o radu ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima ili druga odgovarajuća potvrda ili ugovor iz kojih je vidljivo na kojim poslovima i u kojem razdoblju je kandidat radio)
  • preslika važeće vozačke dozvole,
  • uvjerenje nadležnog suda o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci)- u izvorniku
     
Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe obaju spolova.
 
Kandidati cjelokupnu dokumentaciju dostavljaju u preslici, osim uvjerenja o nekažnjavanju, dok će izabrani kandidat biti pozvan da dokumentaciju dostavi i u izvorniku ili ovjerenoj preslici. Dostavljena dokumentacija neće se vraćati.
 
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti prilikom zapošljavanja prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu. Kandidat koji se poziva na pravo prednosti ostvaruje prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu sa člankom 102. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17, 98/19, 84/21 i 156/23),  uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze iz članka 103. navedenog Zakona. 
Popis dokaza na temelju kojih se ostvaruje prednost dostupan je na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja - poveznica https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu sa člankom 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“ broj 84/21),  uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze iz članka 49. navedenog Zakona.  Popis dokaza na temelju kojih se ostvaruje prednost dostupan je na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja - poveznica https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz javnog natječaja i čije su prijave potpune i pravodobne, bit će pozvani na  usmeni razgovor u svrhu provjere znanja, vještina i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prima. Izbor kandidata obavlja se na temelju razgovora s povjerenstvom. Ako kandidat ne pristupi usmenom razgovoru, smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj.
Kandidati će biti pozvani na usmeni razgovor putem elektroničke pošte ili telefonski sukladno podacima navedenima u prijavi na javni natječaj.
 
Osobni podaci koji se prikupljaju na temelju ovog natječaja, obrađuju se isključivo u svrhu ocjene prijave kandidata, sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
 
Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave javnog natječaja na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odnosno na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Pisane prijave zajedno s dokazima o ispunjavanju uvjeta javnog natječaja dostavljaju se  (poštom ili osobno) na adresu:
Državni arhiv u Karlovcu, Ljudevita Šestića 5, 47000 Karlovac, s naznakom: "Javni natječaj za radno mjesto  navesti naziv radnog mjesta ".
 
Nepotpune i nepravodobno podnijete prijave neće se razmatrati. Potpunom prijavom smatra se vlastoručno potpisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravodobne prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj.
Državni arhiv u Karlovcu pridržava pravo poništenja natječaja, odnosno pravo ne odabrati niti jednog kandidata, bez obveze obrazlaganja svoje odluke.
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku putem službene web-stranice Državnog arhiva u Karlovcu: www.da-ka.hr, u odjeljku Natječaji. Dostava svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave obavijesti na web-stranici Državnog arhiva u Karlovcu.
 

Državni arhiv u Karlovcu


 
 
Objava, 3.9.2024.