Javni natječaj za kustosa - Hrvatski muzej naivne umjetnosti

Na temelju članka 23. Statuta Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za zaposlenike u javnim službama (Narodne novine, broj 29/2024), Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti (Urbroj: 02-38/4 od 24. srpnja 2024.) te prethodne suglasnosti Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske od 5. veljače 2024. godine (Klasa: 112-01/24-01/0038, Urbroj: 532-02-01/1-24-02), muzejska ustanova Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Ulica sv. Ćirila i Metoda 3, Zagreb, raspisuje

  
NATJEČAJ
 
za zasnivanje radnog odnosa u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti za radno mjesto

 KUSTOS


- 1 izvršitelj (redni broj radnog mjesta: 11, članak 28. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada HMNU) na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom, probni rad 6 mjeseci ili pripravnički staž
Uvjeti:
  • završen sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski  studij ili stručni diplomski studij ili s njim izjednačen studij (Povijest umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti s nastavničkim smjerom)
  • položen stručni ispit za zvanje kustosa ili bez položenog stručnog ispita uz uvjet polaganja stručnog ispita
  • odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu
  • napredno korištenje MS Office Programa

Uz vlastoručno potpisanu prijavu za natječaj kandidati su dužni priložiti:

- životopis
- dokaz o stečenoj stručnoj spremi (presliku diplome)
- dokaz o položenom stručnom ispitu za zvanje kustos (preslika)
- elektronički zapis / potvrda o podatcima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 30 dana)
- dokaz o znanju engleskog jezika (presliku indeksa ili svjedodžbe ili potvrda škole stranih jezika)
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili elektronički zapis iz knjige državljana ili preslika osobne iskaznice)
- uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, ne starije od 30 dana (preslika).

Izrazi u ovom natječaju koji imaju rodno značenje odnose se jednako na muški i ženski rod.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova sukladno čl. 13 Zakona o ravnopravnosti spolova (Narodne novine, broj 82/08 i 69/17).
Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
S kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja provest će se kvalifikacijski razgovor kojim će se provjeriti znanje, sposobnosti i vještine bitne za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prima.

Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja te čije su prijave potpune i pravovremene bit će obaviješteni o terminu testiranja.
Smatra se da je kandidat koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti  povukao prijavu na natječaj.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku. Izabranom kandidatu bit će ponuđeno sklapanje ugovora o radu te će se neodazivanje potpisivanju ugovora smatrati odustajanjem od zasnivanja radnog odnosa. Provoditelj natječaja zadržava pravo ne izabrati nijednog kandidata i poništiti natječaj.

Priloženu natječajnu dokumentaciju ne vraćamo. Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije sklapanja ugovora kandidati su dužni predočiti izvornike.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, broj 121/17, 98/19 i 84/21), uz prijavu na natječaj dužan je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja RH: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-u-drzavnoj-sluzbi/843.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) u prijavi na natječaj dužan je pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19) uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo takvo pravo.

Osobni podaci kandidata dostupni iz prijave, kao i osobni podaci dostupni iz gore navedenih priloga uz prijavu na natječaj, prikupljaju se i obrađuju isključivo za potrebe provedbe natječaja te sukladno važećim propisima (Uredbom Europske unije 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine, broj 42/18).

Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti za prikupljanje i obradu osobnih podataka od strane Muzeja u svrhu odabira kandidata te privolu na objavu Odluke o odabiru kandidata na mrežnoj stranici Muzeja koja uključuje ime i prezime te struku.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama s naznakom: „Natječaj za kustosa“ na adresu: Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Ulica sv. Ćirila i Metoda 3, 10000 Zagreb.
 
 
Hrvatski muzej naivne umjetnosti

 
 
Objava, 4.9.2024.