28. rujna 2021. – Svečana dodjela „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj za 2020. godinu

Dodjela „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj za 2020. godinu održat će se u utorak, 28. rujna 201. godine u 13 sati,  u Hrvatskom državnom arhivu, Trg Marka Marulića 21, Zagreb uz pridržavanje epidemioloških mjera.
 
Nagrada za životno djelo bit će uručena etnologinji i konzervatorici Beati Gotthardi Pavlovsky danas umirovljenoj djelatnici Konzervatorskog odjela u Rijeci koja je tijekom svoga predanog dugogodišnjeg rada u službi zaštite kulturne baštine bila mentorica i nadahnuće mnogim mladim konzervatorima.
 
Konzervatorski odjel u Sisku i pročelnica Ivana Miletić Čakširan primit će godišnju nagradu za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine na potresom pogođenom području Sisačko – moslavačke županije, dok će Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac dobiti nagradu za izniman doprinos lokalnoj zajednici, za dugogodišnje djelovanje i značajan utjecaj na podizanje svijesti lokalne zajednice o vrijednosti baštine i bogate povijesti grada.