​15. prosinca 2021. - Predstavljanje programa Rođeni za čitanje u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Program Rođeni za čitanje kojeg je u Godini čitanja pokrenulo Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom zdravstva uz podršku Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju, predstavit će se u sklopu prve edukaciju za pedijatre Slavonije i Baranje, sutra, 15. prosinca 2021. u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod.

Program Rođeni za čitanje nacionalni je program poticanja čitanja djeci od najranije dobi kao mjera Akcijskog plana 2020.  - provedbe Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske usvojila 2017. godine. Glavni je cilj programa uputiti svakog roditelja na redovitim sistematskim pregledima o važnosti čitanja naglas za razvoj djetetovih čitalačkih navika, čitanja iz užitka i utjecaja na  sveukupni djetetov razvoj.

Tijekom 2022. organizirat će se edukacije pedijatara o važnosti čitanja djeci naglas u svakoj županiji, a edukacije pedijatara vodi prim. mr. sc. Marija Radonić, dr. med. spec. ped. pulmolog, idejna začetnica programa Rođeni za čitanje u Hrvatskoj, koja će uz ministricu kulture i medija dr.sc. Ninu Obuljen Koržinek, ministra zdravstva izv. prof. dr. sc Vilija Beroša i koordinatoricu Nacionalnog programa poticanja čitanja Maju Zrnčić, predstaviti program.