25. svibnja 2021. - 7. Ministarska konferencija Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe - jačanje kulture za održivi razvoj

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će sutra, 25. svibnja 2021. na 7. Ministarskoj konferenciji Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe - jačanje kulture za održivi razvoj, koja se održava pod predsjedanjem Grčke. 

Glavne teme bit će uloga digitalnih tehnologija u promjeni načina na koji se suvremena društva odnose prema kulturnoj baštini, kulturnoj i kreativnoj produkciji i kako je razvoj digitalnih tehnologija utjecao na promociju i distribuciju kulturnih sadržaja te o mjerama oporavka, otpornosti i održivosti kulturnog i kreativnog sektora u zemljama članicama Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe.

Uz ministre zemalja članica Savjeta - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske sudjelovat će i predstavnici UNESCO-a, Europske unije i Vijeća Europe.