11. ožujka 2021. – Ministrica kulture i medija i državna tajnica za demografiju i mlade obići će program Ruksak (pun) kulture u Topuskom

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić posjetit će u četvrtak, 11. ožujka 2021. godine Topusko i sudjelovati u posebnom programu Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja Banovine.

Provedba programa Ruksak (pun) kulture počela je u Lječilištu Topusko početkom ovog tjedna, a provodit će se do lipnja i od rujna do studenog ove godine. U programu će sudjelovati ukupno 3174 učenika iz 24 osnovne škole. Održat će se više od 100 radionica, 30 kazališnih i 10 plesnih predstava, 10 glazbenih koncerata i 10 filmskih projekcija.

Kako bi i djeci koja žive u manjim sredinama omogućili pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima, Ruksak (pun) kulture već 8 godina razvija kreativno obrazovanje, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Kao dopunski program kurikulumu u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama program su zajednički organizirali Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u ovoj sezoni im se pridružio i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Ministrica kulture i medija i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade bit će dostupne za izjave medijima ispred glavnog ulaza u Top-Terme u 13:30 sati, nakon čega će kamere moći snimiti program Ruksak (pun) kulture.