23. srpnja 2021. - Regionalni kolegij pročelnika konzervatorskih odjela za područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko senjske županije

U petak, 23. srpnja 2021. godine u Rijeci, od 12.00 do 14.00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Trg Riccarda Zanelle 1, održat će se Regionalni kolegij pročelnika konzervatorskih odjela za područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko senjske županije.

Na četvrtom po redu regionalnom sastanku konzervatorskih odjela, uz opće teme izrade konzervatorskih podloga i planova upravljanja javnim površinama u kulturno-povijesnim cjelinama,  bit će riječi ponajprije o rizičnim projektima na području Primorsko-goranske županije, zaštićenoj hotelskoj turističkoj arhitekturi u jednoj od naših najstarijih turističkih regija, kapitalnim projektima koji se trenutno provode na području Istarske županije i pojedinačno zaštićenim kulturnim dobrima na području Ličko-senjske županije poput Kaštela Ožegovićianum u Senju.

S ministricom kulture i medija dr.sc. Ninom Obuljen Koržinek i njezinim suradnicima: ravnateljicom Hrvatskog restauratorskog zavoda dr.sc Tajanom Pleše, ravnateljem Uprave za zaštitu kulturne baštine Davorom Trupkovićem, glavnom tajnicom Ministarstva Maricom Mikec, glavnim konzervatorom  za nepokretna kulturna dobra Tomislavom Petrincem, načelnicom Sektora za konzervatorske odjele i inspekciju dr.sc. Tatjanom Lolić, načelnicom Sektora za kulturnu baštinu Mirnom Sabljak,  voditeljem Službe za inspekcijske poslove zaštite kulturne baštine Hrvojem Koržinekom, voditeljicom Službe za dokumentaciju i registar kulturnih dobara Ines Jelavić Livaković i voditeljicom Službe za pokretnu, etnografsku i nematerijalnu kulturnu baštinu Tatjanom Horvatić sastat će se pročelnica Konzervatorskog odjela u Puli Lorella Limoncin Toth, pročelnica Konzervatorskog odjela u Rijeci dr. sc. Biserka Dumbović-Bilušić, Lillian Stošić, zamjenica pročelnice Konzervatorskog odjela u Rijeci i pročelnik Konzervatorskog odjela u Gospiću v.d. pročelnika Nediljko Vančo.

Pozivamo Vas da dio rasprave i izjave ministrice sa suradnicima snimite od 13,10 do 13,30 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Trg Riccarda Zanelle 1 u Rijeci.