21. - 23. listopada 2015. - Ministar kulture Berislav Šipuš u Rimu i Madridu

Ministar kulture Berislav Šipuš, u srijedu, 21. listopada 2015. godine susrest će se s ministrom kulture Talijanske Republike Dariom Franceschinijem. Nakon bilateralnog sastanka u Ministarstvu kulture i turizma (Via del Collegio Romano 27) u 16 sati, ministri Šipuš i Franceschini potpisat će Izvršni program suradnje u područjima kulture i obrazovanja između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike za godine 2015. do 2019., a koji između ostalog uključuje i namjeru organiziranja kulturnih sezona u Italiji i Hrvatskoj. 

     Istovremeno, u 17.30 sati, na razini veleposlanika Talijanske Republike, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore bit će potpisan Memorandum o razumijevanju venecijanske utvrde između 15. i 17. stoljeća, kao dio procesa zajedničke nominacije triju država za upis na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.
 
     Na poziv Državnog tajnika Ministarstva kulture, obrazovanja i sporta Kraljevine Španjolske Joséa Marie Lassallea Ruiza i direktora Centro Nacional de Difusion Musical Antonia Morala Rubioa, ministar kulture Šipuš boravit će u Madridu 23. listopada 2015. godine. S direktorom Rubioom održat će sastanak u 11.30 sati u Centro Nacional de Difusion Musical, (Principe de Vergara, 146), a susret s državnim tajnikom Lassalleom Ruizom održat će se u 16.30 sati u Ministarstvu kulture, obrazovanja i sporta (Plaza del Rey, 1).