1. rujna 2015. - Ministar kulture RH Berislav Šipuš otvorit će izložbu Pierre Boulez

Ministar kulture RH Berislav Šipuš, 1. rujna 2015. godine u 19 sati, u predvorju Kina SC otvorit će izložbu Pierre Boulez.
Na svečanosti otvorenja publici će se obratiti i Nj. E. Michele Boccoz, veleposlanica Republike Francuske u RH, Petra Pavić, urednica zagrebačke izložbe te Marta Kiš, kustosica zagrebačke izložbe.

 
     Izložba je prilagođeni oblik izložbe postavljene u Pariškoj filharmoniji, u proljeće 2015., u povodu obilježavanja 90. rođendana Pierrea Bouleza. Predstavlja višestruke aspekte njegova rada, učenja i susretanja koji su obilježili njegovu karijeru u perspektivi. Kronološki postav izložbe istaknut je odabirom Boulezovih glavnih djela, izmjenjujući se s pothvatima koji su oblikovali njegovu jedinstvenu putanju.
 
     Izložba je sažetak velike pariške izložbe, ali koja nam je potrebna upravo zbog odgovornosti koju Zagreb, kao mjesto rođenja Muzičkog Biennala, međunarodnog festivala suvremene glazbe, još od daleke 1961. godine, nosi na svojim ramenima i zbog koje, treba ovu izložbu promatrati i shvatiti upravo onako kako je Boulez sebi samome postavio nešto poput pitanja u naslovu svoje knjige, iz 1963.godine: (kako) „Misliti glazbu danas“.
 
     Izložba je ostvarena u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj (www.rendez-vous.hr), a bit će otvorena do 18. rujna 2015 te će se moći razgledati svaki dan od ponedjeljka do subote, od 13 do 20 sati.
     Parišku izložbu osmislili su  Musée de la Musique i Pariška filharmonija, a kustosica pariške izložbe bila je Sarah Barbedette. 

>>> Pozivnica