3. rujna 2014. - Potpisivanje Ugovora o korištenju sredstava iz Urgentnog fonda UNESCO-a za obnovu Gradske knjižnice i čitaonice Milivoja Cvetnića

U srijedu, 3. rujna 2014. u 13 sati, u Gradskoj vijećnici u Hrvatskoj Kostajnici (Trg N.Š. Zrinskog 1) održat će se javno potpisivanje Ugovora o korištenju sredstava iz Urgentnog fonda UNESCO-a za obnovu Gradske knjižnice i čitaonice Milivoja CvetnićaUgovor će potpisati gradonačelnik Tomislav Paunović i ministrica kulture RH dr. sc. Andrea Zlatar Violić.

 
     U svibnju 2014. godine gradska je knjižnica (podrumski prostori, kotlovnica, arhiv i galerijski prostor) teško oštećene uslijed poplave. Odmah nakon obilaska poplavljenog područja ministrice i djelatnika Ministarstva kulture početkom lipnja, upućen je zahtjev UNESCO-u za urgentnu pomoć za obnovu.
     Glavna ravnateljica UNESCO-a, gđa Irina Bokova, 4. srpnja obavijestila je Ministarstvo kulture RH da je UNESCO odobrio potporu u vrijednosti od 50.000,00 USD iz UNESCO-ovog Urgentnog programa.
 
     Svečanosti potpisivanja, uz ministricu kulture Zlatar Violić i gradonačelnika Paunovića, prisustvovat će zamjenik župana Ivan Nekvapil,  dopredsjednik Gradske skupštine Andrej Maoduš te ravnateljica knjižnice Dijana Preradović koji će se prigodno obratiti i javnosti i medijima.