18. kolovoza 2014. - Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić otvorit će 43. seminar Zagrebačke slavističke škole u Dubrovniku i Opuzen film festival

U ponedjeljak, 18. kolovoza 2014., ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić otvorit će 43. seminar Zagrebačke slavističke škole u Dubrovniku i Opuzen film festival.
 

        Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić otvorit će u ponedjeljak 18. kolovoza 2014. u 10 sati 43. seminar Zagrebačke slavističke škole za strane slaviste u Dubrovniku. Seminar za strane slaviste održava se od 18. do 29. kolovoza u Poslijediplomskome središtu u Dubrovniku (Don Frana Bulića 4) na temu Hrvatske jezične, književne i kulturne politike.
       Nakon svečanoga otvaranja na kojem će biti predstavljen predavački dio seminarskoga programa, ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić održat će predavanje Hrvatske kulturne politike i mediji: stanje i perspektive 2014. Predavanje počinje u 11 sati.

      Nakon održanoga predavanja u Dubrovniku, ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić otputovat će u Opuzen gdje će u 20 sati na Trgu kralja Tomislava (Kino Pjaca) svečano otvoriti 4. Opuzen film festival (OFF), koji se održava od 18. do 23. kolovoza u organizaciji opuzenske udruge aKULTURAcija.
      Program 4. Opuzen film festivala započet će nakon svečanoga otvaranja projekcijom filma Majstori Dalibora Matanića. Na ovogodišnjem program OFF-a bit će prikazana 104 filma iz 30 europskih zemalja, na 6 festivalskih pozornica, a filmovi su podijeljeni u jedanaest selekcija.

>>> Program