24. listopada 2014. - Potpisivanje dvaju sporazuma s Agencijom za kulturu Kraljevine Danske - Sporazum o digitalizaciji, katalogizaciji i osiguravanju slobodno pristupa cjelokupnog arhiva Ejnar Dyggvea i Sporazum o programima razmjena za poticanje suradnje na području podvodne arheologije u Hrvatskoj i Danskoj

     Prilikom posjeta danskog kraljevskog para, kraljice Margarete II od Danske i supruga princa Henrika od Danske, 24. listopada 2014. u 10 sati, u Vijećnici Grada Splita, ministrica kulture RH dr. sc. Andrea Zlatar Violić i Carsten Topholt Larsen direktor Agencije za kulturu Kraljevine Danske potpisat će Sporazum o digitalizaciji, katalogizaciji i osiguravanju slobodno pristupa cjelokupnog arhiva Ejnar Dyggvea pri Ministarstvu kulture RH, u Konzervatorskom odjelu u Splitu. 
     Potpisivanje sporazuma se provodi prilikom službenog državnog posjeta Hrvatskoj kako bi se istaknulo, podržalo i iniciralo daljnje globalno i europsko istraživanje arhiva Ejnara Diggvea, a posebno kako bi se potaknula daljnja suradnja, razmjena znanja i iskustava između muzejskih stručnjaka i sveučilišta u Danskoj i Hrvatskoj 
     Cilj sporazuma je digitalizacija svih pisanih i vizualnih izvora danskog arhitekta, arheologa i povjesničara umjetnosti Ejnara Aksela Petersen Dyggvea (1887.–1961.) čiji rad čini jedan od temelja za proučavanju povijesti arhitekture u Hrvatskoj.
     Potpisivanje sporazuma rezultat je čuvanja i valoriziranja arhiva Ejnara Diggvea u Konzervatorskom odjelu u Splitu, međunarodne konferencije Ejnar Dyggve: Creating crossroads što je u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti u Splitu i Odjela za umjetnost i kulturološke studije iz Kopenhagena, održan u rujnu 2013. godine. Prati ga izložba Ejnar Dyggve – Istraživanja u Dalmaciji Vanje Kovačić te dokumentarni film o njegovu životu producentske kuće Gekko Produktioner.
 
     Istom prilikom, ravnatelj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru Luka Bekić potpisat će s danskom Agencijom Sporazum o programima razmjena za poticanje suradnje na području podvodne arheologije u Hrvatskoj i Danskoj.
     Svrha programa razmjene je razmjena iskustava i znanja između muzeja u Danskoj i MCDA u Zadru, stručno usavršavanje muzejskih stručnjaka i izgradnja mreže između muzeja u Danskoj i Hrvatskoj za daljnji razvoj obrazovanja, podvodnog turizma i suradnji s UNESCO-om.