25. studenoga 2014. - Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić sudjelovat će na sastanku Vijeća Europske unije u Bruxellesu

Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić 25. studenoga 2014. godine sudjelovat će na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije u Bruxellesu (Justus Lipsius, Rue da le Roi 175).

     Na sastanku Vijeća raspravljat će se o dosadašnjoj provedbi strategije Europa 2020. pokrenutoj 2010. godine s ciljem obnove gospodarstva Europske unije, odnosno o doprinosu kulturnog i kreativnog sektora, uključujući kulturnu baštinu, ostvarivanju ciljeva strategije Europa 2020.
     Ministri će raspravljati o načinima na koji kulturni i kreativni sektor praktično mogu doprinijeti pametnom, održivom i uključivom rastu koji je predviđen strategijom Europa 2020. te na koji se način zemlje članice mogu uključiti u poticanje društvenih i ekonomskih inovacija posredstvom kulturnog i kreativnog sektora. Prilozi ministarske rasprave bit će objedinjeni u izvješću čiji će sažetak biti predstavljen Vijeću za opće poslove u prosincu i, naknadno, Europskom vijeću.
     Na sastanku Vijeća usvajat će se Nacrt zaključaka Vijeća o europskoj audiovizualnoj politici u digitalnom dobu, Nacrt zaključaka o participativnom upravljanju kulturnom baštinom te Nacrt zaključaka Vijeća i predstavnika vlada država članica, koje se sastaju u sklopu Vijeća, o Radnom planu za kulturu (2015. – 2018.).
     Predstavnik Europske komisije ukratko će ministre izvijestiti o tijeku sporazuma o trgovini i ulaganjima, odnosno o Partnerstvu za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP) između Europske unije i Sjedinjenih  Američkih Država.